Ha nem apróznánk el a beszerzést a boltban, általában nagyobb kiszerelésben vásárolunk. Ezt két okból tesszük. Egyrészt mert olcsóbb, másrészt később fogy el az adott termék, és így ritkábban kell foglalkoznunk a beszerzéssel. Egyes cégek hasonló megfontolásból az irodaszereket is így szerzik be. Amiket a felhasználásig az irodaszer raktárukban tárolnak. De mit kérnek legtöbbször nagyobb mennyiségben és ezek közül melyek olcsóbbak csomagban?

 

 

A nyomtató és másoló papírok azok közé az irodaszerek közé tartoznak, amik nagy mennyiségben rendelhetők. És olcsóbbak is, ha többet kérünk belőlük. Minimum 500 darabos csomagot célszerű vásárolni ezekből.

 

Ahogy borítékokból is. Egy 25 darabos csomagban ugyanis egy darab boríték nagyjából 7 forintba kerül, viszont ha mondjuk 1000 darabos kiszerelést kérünk, már kevesebb, mint 4 forintért is vehetünk egy borítékot.

 

Az írószereknél is hasonló a helyzet. Nézzük meg mondjuk az ügyféltollakat vagy az eldobható tollakat.

 

Ezek viszonylag gyorsan fogyó irodaszerek. Ahogy azt korábban írtuk, valamiért szeretjük ezeket eltenni. Van, aki tudatosan, mások teljesen véletlenül rakják zsebre a tollakat... Igaz, ez nem változtat azon a tényen, hogy a toll gyorsan fogyó irodaszer, így nem árt nagyobb kiszerelésben rendelni belőle.

 

 

Ennek alátámasztására most a Staedtler tollakat emeltük ki. Ezekből egy 50 darabos golyóstoll csomag 5 ezer 300 forintba kerül, így egy darab ára 106 forintra jön ki. Ha egyenként vásárolnánk meg ezeket a tollakat, akkor darabonként 7 forinttal kell többet fizetni. Azaz 50 darabnál máris több száz forinttal lesz magasabb az ár. Nem beszélve arról, ha százas, ezres nagyságrendben van szükségünk tollra.

 

Jobban járunk akkor is, ha a postázáshoz szükséges dobozokat is nagyobb mennyiségben rendeljük. Ez különösen a webáruházat üzemeltetőknek fontos információ. De akkor is kifizetődőbb lesz a vásárlás, ha a CD-t, a DVD-t is csomagban kérjük. Ahelyett, hogy egyenként tennénk a kosárba.

 

A leírtakból is megállapítható, hogy gyakorlatilag minden, napi rendszerességgel használt, fogyó irodaszer beszerezhető olcsóbban, ha nagyobb kiszerelésben rendeljük. Ezért a vásárlás előtt nem árt jobban átböngészni a kínálatot.

 

De, ha már az Írókéz irodaszer webáruházában nézelődünk, érdemes egy pillantást vetni a konyhai termékekre és a higiéniai termékcsoportra is - nem csak az irodaszerekre. Ugyanis a nagyobb kiszereléssel ezeknek a vásárlásakor is jobban járunk. Gondolhatunk itt a kávéra és az ásványvízre is, de a toalettpapírra ugyanúgy. Általában ezekre is szükség van az iroda mindennapjai során - nem árt tehát rájuk keresni, amikor éppen irodaszert vásárolunk.

 

Nézzük tehát meg, mennyi irodaszerre, irodába való termékre lenne szükség több hónapra előre. És rendeljünk nagyobb kiszerelésben többet. Így akár több ezer forintot is spórolhatunk.

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider