Léteznek irodaszerek, amiket szívesen használunk otthon is. De nem mindig mi vásároljuk meg ezeket, előfordul, hogy a munkahelyről visszük haza. Persze nem mindig vándorol tudatosan a dolgozókhoz az irodaszer, sokszor teljesen véletlenül maradnak náluk - például a tollak. De milyen irodaszereket “szeretünk” még hazavinni a munkahelyről?

 

 

Egy felmérésből megtudtuk, hogy a dolgozók 23 százaléka, azaz ötből egy ember már lopott valaha irodaszert. Persze nem mindenki tudatosan tette ezt. Van, aki véletlenül tette zsebre az adott irodaszert. Másoknál pedig igen is tudatos volt a művelet.

 

Az idézett felmérésből kiderült, hogy a legtöbben tollat visznek el. Az ok pedig a válaszadók felénél, hogy kényelmes az adott tollal írni, egyáltalán nem megerőltető használni - ezért haza is vitték. 36 százaléknál a toll kinézete az indíttatás. Egyszerűen csak megtetszik nekik, és ezért vitték el. De 34 százaléknak egyszerűen csak a színe miatt támadt kedve zsebre tenni a tollat.

 

Gyakran a kollégáktól is “veszünk kölcsön” irodaszert. Ki tudja, ez mennyire tudatos? Mindenesetre sokszor előfordul.

 

Egy másik összesítés szerint az írószerek után a ragadós jegyzettömbök a “legkelendőbbek” az irodában - tényleg ragadósak. Sajnos hajlamosak vagyunk ezekből otthonra is menteni. Ki tudja, mire lesz jó?

 

 

Jegyzettömb adagoló - Post-it-ből is sokat visznek haza a dolgozók

 

Hasonlóan népszerű a nyomtató és a másoló papír is. Sokakkal fordult már elő, hogy az otthoni nyomtatóba vittek haza egy-két papírt az irodából. A dolgozók 35 százaléka “vett már kölcsön” irodai papírárut.

 

Gemkapocsból is vándorol a zsebekbe. Talán azért, mert apró, sok helyen hasznosítható. Soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükség otthon. Ezért gyakran viszünk is belőle haza.

 

Nehezen hihető, de ollóból is elég sok eltűnik az irodából. És, ami még hihetetlenebb, hogy a tűzőgép is bekerült a legtöbbet elcsent irodai eszközök közé.

 

És, ahogy a ragasztható Post-itekből, úgy a jegyzetfüzetekből is sokat visznek haza a dolgozók. Mondjuk ez egy olyan irodaszer, ami az irodán kívül is használható munkára. Előadásokon, megbeszéléseken szükség van rá, így nem meglepő, hogy gyorsan fogyó irodaszer.

 

Ugyancsak használható az előadásokon a kihúzófilc, a marker. De ennek általában nem csak munka közben vesszük hasznát. A gyerekek a tanulás során is nagyon jól hasznosíthatják, így a szülők szívesen visznek ezekből is haza.

 

Összességében az látszik, hogy a céges irodaszerek közül azért bőven vándorol otthonra is. Ami ellen nem nagyon lehet mit tenni. Ezzel sajnos számolni kell. Valószínűleg jobb, ha ezt is belekalkuláljuk az irodaszer beszerzési költségbe. Általában amúgy sincs szó túl nagy tételről.


Ha irodaszer vásárlását tervezi, nálunk jó áron minőségi eszközöket talál. Nézzen körül a webáruházunkban!

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider