Nem mindegy, hogy nyomtatáshoz és fénymásoláshoz milyen papírt választunk. Nem gondolnánk, pedig van különbség. Nézze meg legfrissebb irodaszer tippünket!

 

 

 

A megfelelő irodaszer kiválasztása látszólag egyszerű feladat. Pedig itt is vannak szempontok, amik alapján döntést kell hoznunk. Nem elég bemenni az irodaszer boltba és levenni a polcról a csomagot.

 

Először is el kell dönteni, mire használjuk a papírt. Ha jobb minőséget szeretnénk, válasszunk vastagabb papírt. Sőt, nem árt a fényérzékenységre is figyelni. A világos fehér papír sokkal szebb nyomatot eredményez.

 

Tehát ha jól olvasható, szép kontrasztos anyagot szeretnénk, akkor ezekre ügyeljünk. Különösen fontos ez, ha ajánlatokat, szerződéseket nyomtatunk.

 

Ha általános, hétköznapi használatra keresünk papírt, akkor nyugodtan válasszunk matt, könnyebb papírt. Viszont ügyeljünk arra, hogy mindkét oldalára lehessen nyomtatni. Ezeket a papírokat bátran használjuk fénymásolásra.

 

Ha kép, fotó is szerepel a papíron

 

A matt, könnyű papíron nem fog jól mutatni a fotó. Ha az a tervünk, hogy szép, minőségi nyomatot készítünk, akkor válasszunk nehezebb papírt. Lehetőleg olyat, ami fényes felületű. Viszont ha ilyenre készül a nyomat, ügyeljünk arra is, hogy közvetlenül a nyomtatás után ne érjünk hozzá. Nehogy elkenődjön a festék.

Irodaszer - papíráru

 

Többször említettük a papír súlyát. De arról még nem írtunk, hogy milyen a nehéz és milyen a könnyű papír.

 

Ezekre is figyelj, ha irodaszer vásárlásán a sor!

 

A csomagoláson grammban találjuk meg ezt az értéket. A hagyományos nyomtatópapír súlya 80 gramm. Ez az egy négyzetméterre vetített súlyt jelenti. A fényes, nehezebb papírok 120 grammosak. Ezek már tökéletesek magas minőségű nyomatok elkészítésére.

 

Mennyi lap van egy csomagban, és mennyivel drágább a jobb minőségű papír?

 

A csomagok rendszerint 500 lapot tartalmaznak. Az árak pedig változók. Például 80 grammos papírból egy csomag már 1000 forint körül is megvásárolható. A 160 grammos verziók nagyjából 2 000 forinttól kezdődnek.

 

Mire figyeljünk még?

 

Nézzük meg, hogy alkalmas-e a papír két oldalas másolásra. Valamint azt, hogy anyagában színezett-e. Előfordulhat az is, hogy a nyomtatópapír, a fénymásolópapír felülete nem sima. Nézzük meg ezt is!

 

Ha irodaszer vásárlását tervezzük és a cégünknek fontos a környezet, válasszunk “zöld” papírt. Nálunk, az Írókéznél újrahasznosított, magas minőségű papírok közül is választhat. Ezeket nézze meg itt!

 

Ha az Írókéz webáruházából rendel, könnyedén ellenőrizheti, hogy mire alkalmas a választott irodaszer. A termékeknél leírjuk, hogy az adott papír használható-e fénymásoláshoz, tintasugaras és lézrenyomtatáshoz. És a leírásban arra is kitérünk, milyen a papír színezettsége és kontrasztja. Egyebek mellett így igyekszünk segíteni a webáruházas vásárlást! Nézzen körül online boltunkban!