Ha Önnek is fontos, hogy produktív legyen a munkában, ezeknek a felméréseknek az eredményét érdemes áttanulmányoznia.

 

Jó, ha tudjuk például azt, hogy aki az ablak mellett dolgozik, sokkal pihentetőbben alszik. Plusz átlagosan 46 perccel többet is, mint azok, akik nem a természetes fényforrás mellett végzik a napi feladatukat.

 

Érdekes megállapítás az is, hogy azok, akik ergonomikus székben ülve dolgoznak, 17,5 százalékkal produktívabbak, mint azok, akik nem kimondottan irodai széket használnak. Ennél már csak az álló munkaállomásnál dolgozók hatékonyabbak a munkában. Azok, akik így dolgoznak, kevésbé érzik magukat fáradtnak és feszültnek a munka során. Valamint jóval produktívabbak is.

 

Fontos, hogy figyeljünk az iroda megfelelő hőmérsékletére is. Hiszen egy felmérés szerint az, aki olyan helyiségben dolgozik, ahol 20 foknál melegebb van, 44 százalékkal több hibát vét.

 

Számít ugyanakkor, hogy van-e körülöttünk valami zöld. És itt most a növényekre gondoltunk. Ugyanis azoknál a munkaállomásoknál, ahol jelen van a természet, csökken a stressz és 12 százalékkal növekszik a produktivitás. Nem beszélve arról, hogy 15 százalékkal több ötlete születik azoknak a dolgozóknak, akik mellett ott van valamilyen virág vagy növény, mint azoknak, akiknek a környezetében egyáltalán nincs “zöld”.

 

És ha már a környezetnél tartunk, a hőmérséklet és a növények mellett az illat is fontos. A citrom segíti a koncentrációt, a levendula mérsékli a stresszt, a mentol pedig élénkíti az elmét, segít a gondolkodásban. Sokan ilyen illatot a tárgyalókba ajánlanak. Bízva abban, hogy a megbeszélések, a brainstormingok így sokkal eredményesebbek lesznek.

 

Lényeges az is, hogy odafigyeljünk az irodai anyagok rendszerezésére is. Ugyanis egy átlagos dolgozó egy nap 1,5 órát tölt irodai anyagok keresésével. Ez pedig egy évben 6 hetet jelent.  

 

Szóval van mire odafigyelni, ha szeretnénk produktívak lenni. Mi, az Írókéz irodaszer webáruházban az ergonomikus irodai székek és a rendszerezéshez szükséges kellékek beszerzésében tudunk segíteni.

 

Az előbbi termékeket itt találja. Az utóbbiakért pedig ide kell kattintania.

 

 

Ha pedig más irodaszerekről is tájékozódna, itt megteheti. Amire csak szüksége lehet egy irodában, azt itt megtalálja.