Hajlamosak a szülők azt hinni, amikor már túl vannak az iskolatáska, a füzetek, a tolltartó, a tollak, a tornazsákok és még néhány, fontosnak tartott iskolaszer megvásárlásán, hogy most aztán egy ideig feléje se kell menni a boltoknak. Pedig eljön a szeptember, eltelik az első hét az iskolában, és kiderül, hogy mennyi minden hiányzik még a „készletből”. Gyakorlott szülőknek ismerős a helyzet.

 

Itt vannak például a színes ceruzák, amikből sose elég.

 

Sokan megelégednek az alap felszereltségnek tekinthető 6-os készlettel, és azzal engedik a gyermeküket az iskolába. Csakhamar kiderülhet, hogy a 6-os készlet bizony nem elég, azok döntöttek jól, akik a 12-es „kiszerelést választották.

De még ez se biztos, hogy egész évben kitart.

 

No, jó, azért nem kell túlzásokba esni, nem kell feltétlenül a 48 színes ceruzát tartalmazó készlete után nyúlni, hogy hosszú távon megoldódjon a probléma. Vannak köztes megoldások is.

 

Nézzen rá az Írókéz irodaszer webáruház vonatkozó kínálatára! Meg fog lepődni.

Itt kétszáz különféle színes ceruza készlet közül választhat.

 

Maradjunk az alapnál, a 6-os csomagnál. A Kores Jumbo csomagjában rendkívül intenzív színeket talál. A ceruzák kiváló minőségű, nagyon puha fából készültek, így könnyebben hegyezhetők. (Nem mellesleg nem esőerdőből származik a fa alapanyag…) Extra vastagságú a ceruzabél, ami a használat szempontjából igen jelentős szempont. A ceruzák formája egyébként háromszögletű. Ezek a színes ceruzák ideálisak óvodásoknak és kisiskolásoknak. A csomaghoz ajándék hegyező is tartozik.

 

 

Ugyanezt a minőséget megtalálja 12-es és 24-es csomagban is, de ahogy említettük, ennél nagyobb kiszerelésben is talál színes ceruzákat az Írókéznél.

 

És a kiszerelés abból a szempontból is lényeges szempont lehet a vásárlásnál, hogy hány gyermeket kell „felszerelni” színes ceruzákkal. Ha egynél többet, akkor mindenképpen érdemes nagyobb csomagban gondolkodni. Pontosabban nem is csomagban, hanem készletben, ami esetenként például azt jelenti, hogy a különböző színű ceruzákból, illetve grafitceruzából csaknem száz darabot talál egyetlen „kiszerelésben”. Például ebben.

 

Persze ez a csomag nem tartozik az olcsó kategóriába, bár ha sorra vesszük, hogy mennyi mindent tartalmaz, talán belátható, hogy hosszabb távon megéri ezt megvásárolni. Érdemes ezen is elgondolkodni.

 

Mint azon is, hogy vajon van-e papírragasztó az iskolába készülő gyerekek csomagjában. Ha nincs, ezek között keresgéljen!

 

Kifejezetten gyermekeknek készült ragasztókat pedig itt talál.

 

Az ecsetek és a festékek megvannak?

 

Az ecseteknél hasonló a helyzet, mint a színes ceruzáknál. Lehet darabonként vásárolni, de három, öt, illetve tizenkét darabos készletben is. Válasszunk egy közepesnek mondható, ötös készletet, íme.

 

 

Kettes, négyes, hatos, nyolcas és tízes vastagságú ecsetet talál ebben a kiszerelésben, tehát erre illik rá legjobban az a kifejezés, hogy ez jelenti az alap felszerelést. Ahogy a vízfestékeknél a tizenkét különböző színt tartalmazó egység.

 

A temperánál pedig a hatos kiszerelés a legkisebb.

 

Végül nézzünk rá a gyurmákra is!

 

Persze nem állítjuk, hogy ha mindezeket beszerezte, szeptemberben vagy októberben nem fordulhat elő újabb és újabb igény különböző iskolaszerekre. De legalább biztosabb lehet abban, hogy tényleg jól felkészültek a gyermekével, a gyermekeivel az iskolára.