Készült egy felmérés, amiből egyebek mellett az is kiderült, mennyit költ egy család az iskolakezdésre, azon belül az egyes iskolaszerekre. Mutatjuk a számokat.

 

Kiderült, hogy az iskolatáskára 5-15 ezer forint jut. A konkrét iskolai felszerelésekre átlagosan 10-20 ezer forint közötti összeg megy el. Emellett a tankönyvekért is fizetni kell. Egy átlagos magyar családnak ez plusz 10 ezer forint kiadást jelent.

 

Annak ellenére kell ennyit fizetni, hogy bizonyos tankönyvek már ingyen járnak.

 

Az iskolakezdésre szánt kiadások egyébként átlagosan a havi kiadások 10-30 százalékát teszik ki. De nem ritka az sem, hogy a jövedelem 30-50 százalék is elmegy az első becsengetésig. Ez minden ötödik család esetében fordul elő.

 

Az idézett felmérésből megtudtuk azt is, hogy a válaszadók 73 százalékánál az édesanya szerzi be az iskolaszereket. Csupán minden negyedik családban vesz részt a vásárlásban az édesapa is. Megtudtuk azt is, hogy manapság még mindig a legtöbben boltban vásárolják meg az iskolaszereket (67 százalék), de egyre jellemzőbb, hogy bizonyos eszközöket már interneten szereznek be - főként az apróbb iskolaszereket. Így kombinálják az online és a bolti beszerzést.

 

 

A vásárlás időpontja egyébként a legtöbbeknél augusztusra esik. De ilyenkor nem csak a beszerzésre kerül sor, hanem a gyerekek felkészítése is megkezdődik a sulira. A szülők fele legalábbis ismétlő füzetek segítségével veszi át a gyermekével az előző évi tananyagot. Ugyanakkor minden negyedik esetben játékos matematikai feladatokat old meg a család. De tízből egy diáknak egyáltalán nem kell a sulira gondolnia egészen az évnyitóig - áll a Régiójáték felmérésben.

 

És hogy ezt miért osztottuk meg itt, az Írókéz irodaszer webáruház blogjában?

 

Mert a webáruházunkban az irodaszerek mellett rengeteg féle iskolaszer is beszerezhető. Gyakorlatilag minden megrendelhető innen, ami az iskolakezdéshez szükséges. Ehhez csak erre a menüpontra kell kattintani.

Itt akár az éppen legtrendibb mintájú iskolatáskákat is beszerezheti. Összesen 147 termék közül választhat. Szerintünk érdemes kattintani.

 

De ha a személyes vásárlás szimpatikusabb Önnek, Szombathelyen két boltban is várjuk. Az egyik üzletünk a Thököly utcában található, a másik pedig a Kőszegi utcában.