A mindennapi egészségünket, közérzetünket nagyban befolyásolja, hogy milyen a minket körülvevő környezet. Vagyis mivel napi szinten legalább 8 órát töltünk a munkahelyünkön, lényeges, hogy az irodai közeg is olyan legyen, ami pozitívan hat ránk. De hogyan lehetséges ez?

 

Például úgy, ha odafigyelünk arra, hogy milyen színek vannak körülöttünk. Egy-egy szín tudatos használata ugyanis nem csak a közérzetünkre, hanem a munkabírásunkra is komoly hatással lehet. A kék szín például közismerten a produktivitás színe, nyugtatólag hat, segít a koncentrációban. A zöld színt azoknak ajánlják, akik hosszú órákat dolgoznak, mert nem okoz szemfáradságot, segít nyugodtnak maradni. A sárga szín egy optimista szín, ami ösztönzi a kreativitást, tehát a kreatív munkafolyamatokat végzőknek plusz impulzusokat adhat.

 

Számít, hogy milyen a világítás

 

Komoly hatással lehet a produktivitásra az is, hogy hogyan van bevilágítva egy helyiség. Egy megfelelően bevilágított, a kellő világítási rétegekkel ellátott - fő világítás, másodlagos világítás, feladat világítások - helyiségben sokkal tovább tudunk koncentrálni.

 

De nem csak az elhelyezés számít

 

Hanem az is, hogy milyen lámpát használunk. Ehhez tippeket ebben a bejegyzésben adunk.

 

Ugyanakkor mivel szinte egész nap ülünk, az is lényeges, hogy milyen a székünk. Önnek kellően ergonomikus? Nézze meg itt, milyen egy ideális irodai szék.

 

 

És az is számít, hogy milyen irodaszerek vesznek körül minket. Ezeknek leginkább a praktikus és gördülékeny munkavégzés szempontjából van jelentősége. De hogy pontosan mire is gondolunk, ebből a bejegyzésünkből kiderül.

 

Ebből a postból pedig azt tudhatja meg, hogy miért van nagy jelentősége annak, ha viszünk egy kis “természetet” az irodába. Higgye el, növények nélkül nem lehet ideális a környezet.

 

De ez még mindig nem minden, hiszen a kiegészítők mellett a tudatos munkavégzés is sokat számít abból a szempontból, hogy mennyire tekinthető komfortosnak a munkahely... Erről itt írtunk. Kattintson!