Aprónak tűnő dolgokkal is növelhetjük az irodai produktivitást.

 

 

Egy összesítés szerint például nagyon sokat számít, hogy van-e zöld növény az irodában. Ha nincs, szerezzen be. De lehetőleg olyat, ami azért túl sok gondoskodást nem igényel.

  

Nem csak a növény, mi is igényeljük a sok fényt

 

Szakértők úgy vélik a nagyobb fény segít abban, hogy produktívabbak legyünk a munkánkban. Különösen a reggeli órákban. Ezért a nap indulásakor mindig kapcsoljuk fel fél órára az irodai lámpákat. Akkor is, ha ezt a fényviszonyok nem indokolnák. Plusz a lehető legtöbb természetes fényt engedjük be az irodába. Sose üljünk háttal az ablaknak és ne tartsunk árnyékot magunk elé munka közben.

 

Az illatok is segítenek

 

Cseppentsünk borsmenta olajat a nyakunkra vagy párologtassunk. Már egy-két csepp is fokozhatja a kognitív teljesítményt.

 

A rágózás is hatékony módszer

 

A kutatók szerint a koncentrációs képességre különös jó hatással van a rágózás. Miért ne próbálná ki?

 

Munka közben használjunk fejhallhgatót!

 

Így ki tudjuk szűrni a zavaró zajokat. Nem mellesleg olyan zenét hallgathatunk, ami nekünk kedves és jobb munkavégzésre sarkall.

 

Figyeljünk oda a megfelelő irodai hőmérsékletre!

 

Hidegben nem lehet jól dolgozni, de a túlzott meleg is ronthat a produktivitáson. Az ideális hőmérséklet 20 fok körüli. 

 

Lényeges, hogy legyen óra a környezetünkben

 

Számít ugyanis, hogy lássuk, mennyi idő van még hátra a szünetig. Egy kutatás szerint legalábbis ennek nagy jelentősége van a produktivitásra nézve.

 

És ha már a szünetnél tartunk: 20 percenként nézzünk 20 másodpercig valamit, ami 20 méterre van tőlünk.

 

Ugyanakkor dedikáljunk idősávot a konkrét feladatok elvégzésére. Ilyenkor ne nézzünk rá az e-mailekre, jelentkezzünk ki a közösségi felületekről és a telefont se vegyük fel.

 

Kezeljük a stresszt!

 

A stresszes helyzetek levezetésére használjunk stressz golyót. Jó, ha ez ott lapul mindenkinek a fiókjában.

 

A stressz elkerülésével kapcsolatban lényeges, hogy minden szükséges irodaszer rendben ott legyen a környezetünkben. Amiknek természetesen megfelelő minőségűeknek kell lenniük, hogy a lehető legkevesebb bosszúságot okozzák.

 

 

Ha ilyen eszközök beszerzését Ön is fontosnak tartja, nézzen körül a webáruházunkban! Itt minden szükséges irodaszert megtalál.