Számos helyen olvasni arról, hogy mennyire sokat számít, ha helyesen ülünk az irodában. Viszont ezt legtöbbször a hát, a nyak és a fejfájás elkerülésének vonatkozásában írják. Pedig a szemünk egészségét is óvhatjuk, ha megfelelően állítjuk be az irodai szék magasságát és a monitor távolságát.

 

Lényeges például, hogy a monitor teteje a szemünkkel egy magasságban legyen. A tekintetünk pedig 15 fokos szögben lefele irányuljon a képernyőre. A kijelző és a szemünk közti távolság pedig nagyjából 45 centiméter legyen. Ha ezt betartjuk, már segítettünk a szemünknek. Ezzel együtt hozzájárultunk ahhoz is, hogy sokkal produktívabban végezzük a munkát és ne hulla fáradtan, a szemünket, a fejünket fájdítva menjünk haza egy dolgos hétköznap után.

 

De ez még nem minden, amivel tehetünk a szemünk egészségéért.

 

A szem pihentetése és tréningezése is sokat számít. Próbáljon ki egy ilyen edzést!

 

Minden 20 percben 20 másodpercig nézzen valamit, ami 20 méter távolságra van. Ezzel munka közben is tornáztatjuk kicsit a szemünket, így elkerülhetjük a szempirosságot, a szemszárazságot, a fej- és nyakfájdalmat, a homályos vagy dupla látást.

 

De ha biztosra mennénk, a szemtorna és a helyes tartás mellett ügyeljünk arra is, hogy munka közben korszerű technológiát használjunk. A régi, elavult monitorok nem kímélik úgy a szemet, mint az újak. Időközönként tehát célszerű lecserélni a képernyőt - bár tudjuk, ez költséges, de talán megéri a kiadást az egészségünk, a jó közérzetünk.

 

 

Ugyanakkor ügyeljünk arra is, hogy megfelelő legyen a fény az irodában. Félhomályban ne dolgozzunk! Vásároljunk inkább irodába való, állítható fényerejű lámpát. Ebben tudunk segíteni.

 

Lényeges, hogy időközönként megtisztítsuk a kijelzőket. Homályos, szennyezett felület csak plusz munkára kényszeríti a szemünket. Monitor tisztítókért klikk ide!

 

És ha már a monitornál tartunk, meg kell említeni, hogy azok fényereje és kontrasztja is módosítható. Ezt is úgy állítsuk be, hogy az kényelmes legyen a szemünknek. Ne kelljen egy kicsit sem erőltetni azt, ha dolgozunk valamin.

 

Végül: ha rendszeresen jelentkezik szemünkkel kapcsolatos, megerőltetésből adódó probléma, rendszeresítsünk szemnedvesítőt, szemcseppet.

 

Figyeljen a szeme egészségére Ön is! Tartson szünetet munka közben, tornáztassa a szemét és használjon megfelelő, korszerű irodaszereket.

 

 

Ez utóbbiak beszerzésében segítünk. Nézzen körbe a webáruházunkban!