Az nem kérdés, hogy manapság minden vállalkozásnak szüksége van iratmegsemmisítőre. Ezt egyre többen be is látják és rá is szánják magukat a készülék beszerzésére. Viszont a választásakor leggyakrabban az ár alapján döntenek. Ami hibás lépés, ugyanis az olcsóbb készülékek általában alacsonyabb biztonsági szinttel rendelkeznek. Vagyis ha olyan adatokkal bánunk, amikkel mások könnyedén visszaélhetnek, ne csak az árat nézzük. Lényeges tudni például, hogy mekkora méretűre darálja a dokumentumokat az adott iratmegsemmisítő.

 

 

Alacsonyabb biztonsági szint esetén elég, ha csak 5-8 milliméteres csíkokra darálja a készülék a papírokat. Ez egy alap védelem, ami egy általános vállalkozásnak ideális. De otthoni használatra is tökéletes lehet.

 

Ennél komolyabb az, ha a készülék konfettiket készít a papírunkból. Ez a Fellowes iratmegsemmisítőjénél 4 x 50 milliméteres papír darabokat jelent, amiből egy A4-es dokumentum esetén 312 darab készül. Az ezzel a módszerrel megsemmisített papír újbóli összeillesztése meglehetősen nehéz lesz.

 

A konfettis vágásnak van még egy szintje. Ebben az esetben 412 darab készül egy A4-es papírból. Az ilyen iratmegsemmisítőkkel már bizalmas papírokat is nyugodtan ledarálhatunk, hiszen azok utólagos összeillesztése szinte lehetetlen.

 

De ha igazán iztosra szeretnénk menni, választhatunk olyan iratmegsemmisítőt, ami szuper mikro konfettiket készít. Az ilyen készülékek már 6 ezer darabra vágják a papírt. Szóval akár az államigazgatásban, a bankokban is bátran használható az ilyen irodai eszköz.

 

A legmagasabb védelmet mégsem ezek a készülékek nyújtják. A Fellowes iratmegsemmisítői között találni olyat, ami 15 ezer darabra vág egy A4-es papírt. A darálék méretét tekintve ez 0,8 x 5 milliméteres konfettiket jelent.

 

Persze iratmegsemmisítőként nem csak a Fellowes márka jöhet számításba.

 

Az Írókéz irodaszer webáruházban több gyártó termékét is forgalmazzuk. Kapható nálunk például Rexel is, amit szintén csak ajánlani tudunk. Mondjuk egy ilyet.

Az árakat nézve a legolcsóbb készülék 14-15 ezer forint körüli összegért megvásárolható. Értelemszerűen ez egy alap biztonsági szinttel rendelkező készülék. A legdrágábbak milliós áron vásárolhatók meg. Viszont ezekre csak nagyon kevés iparágban van szükség. Általános használatra való, biztonságos iratkezelést lehetővé tevő készülékekért ennyit nem kell fizetni. Már 100 ezer forint alatti áron komoly iratmegsemmisítők vásárolhatók.

 

Önnek milyen iratmegsemmisítőre lenne szüksége?

 

Nézz meg a termékeinket, kattintson az Írókéz irodaszer webáruház kínálatára!