Azt gondolnánk, hogy nyomtatót vásárolni könnyű. Pedig elég komplikált tud lenni, ha nem csak a pillanatnyi értékesítési árat nézzük, hanem a jövőre is gondolunk.

 

Merthogy a nyomtató ára csak egy dolog. Hiába olcsó egy nyomtató, ha a hozzá való toner vagy tintapatron is annyiba kerül, mint maga a készülék. Plusz az se mindegy, hogy mennyi festéket használ el a nyomtató egy oldalhoz, mennyi energiát használ fel és milyen a produkált anyag nyomtatási képe.

 

Lényegesek továbbá a használható funkciók is. És most nem csak a multifunkciós készülékek szkennelési képességeire gondolunk. Hanem arra, hogy hálózatban miként használhatók, képesek-e a felhő alapú nyomtatásra és wifiről elérhető-e a készülék.

 

Ön gondolt ezekre?

 

Ugyanakkor az se mindegy, hogy tintasugaras vagy lézer nyomtatót veszünk, és a nyomtatási sebesség is egy lényeges adat.

 

Vagyis ha nyomtató vásárlásán a sor, első körben vegye sorra az igényeit, döntse el, mennyit szán a nyomtatóra. Majd  ezek tudatában keressen készülékeket, és közben hasonlítsa össze a jelenlegi árat a jövőben várható költségekkel.

 

Fontos, hogy tudjuk: a nyomtatási mennyiség 5 százalékos lefedettségre számítandó. Vagyis az, hogy hány oldal kinyomtatására képes a készülék, csak egy irányadó szám. De ha már a tonereknél tartunk, érdemes azt is megnézni, hogy vásárolható-e a kiszemelt készülékhez minőségi utángyártott vagy újragyártott toner. Ha igen, a jövőben ezzel nagyon sokat spórolhatunk.

 

Amennyiben ezt kiderítené, használja az Írókéz irodaszer webáruház kellékanyag kereső alkalmazását!

 

Lényeges azt is megemlítenünk, hogy a tintasugaras készülékek szebb nyomtatási kép előállítására képesek. Viszont lassabbak, mint a lézer nyomtatók. Utóbbiak viszont a fekete-fehér anyagok nyomtatásában verhetetlenek. Vagyis ha Ön beéri fekete nyomatokkal, jó áron, sok mindenre képes lézer nyomtatókat vásárolhat.

 

Viszont ha a várható költségekkel is kalkulál, ne csak a tonerek árát nézze, hanem a felhasznált energia mennyiségét és azt is, hogy milyen időközönként lesz szüksége a nyomtatónak karbantartásra. Ezek kiderítésére tudja meg, milyen tanúsítványokkal rendelkezik a készülék. Ne feledje a garanciát sem!

 

 

Gondoljon továbbá a környezeti hatásokra is. Vagyis az energiafelhasználás mellett nézze meg, hogy mennyi hulladékot termel a készülék és milyen hangos a nyomtatási művelet.

 

Számít ugyanakkor az is, hogy milyen biztonsági támogatással rendelkezik a készülék. A távoli nyomtatás esetén ki láthatja az anyagainkat. Ezek nagyobb irodáknál lehetnek fontos kérdések. Nézzük meg továbbá azt is, hogy a szoftverek segítségével mennyire mérhetők az egyes, nyomtatással kapcsolatos tevékenységek. Valamint azt, hogy egyáltalán alkalmas-e a készülék az egyre inkább terjedő mobil munkavégzéshez kapcsolódó igények kielégítésére.

 

Láthatóan nem könnyű új nyomtatót vásárolni… De mi segítünk. Viszont nem csak a nyomtató vásárlásban számíthat ránk, hanem az új és újragyártott tonerek beszerzésében is. Ehhez használja a kellékanyag kereső alkalmazásunkat! A nyomtató kínálatunk pedig itt érhető el.