Hallott már a visual hacking elnevezésről? Lehet, hogy még nem, hiszen Magyarországon viszonylag keveset foglalkoznak a témával. Vagyis azzal, hogy a képernyőnkön megjelenő adatokkal bizony könnyedén vissza lehet élni. Főleg, hogy az okos eszközök elterjedésével szinte mindenhol tudunk dolgozni vagy csak egyszerűen böngészni. Sőt, még bankolni is, ami különösen nagy veszélyeket hordoz.

 

 

 

Ha ugyanis nem rendelkezünk megfelelő betekintésvédelmi szűrővel és sokat használjuk a készülékünket nyilvános helyen, könnyen meg lehet a baj. Akár pár perc is elég ahhoz, hogy a visual hackerek olyan információhoz jussanak, amivel visszaélhetnek. És most ne csak az identitáslopásra gondoljunk, hanem az olyan információkra, amikkel akár zsarolhatnak is minket.

 

De milyen egy ilyen betekintésvédelmi szűrő?

 

Olyan, ami lehetővé teszi, hogy csak az lássa a kijelzőn lévő információkat, aki teljesen szemben helyezkedik el azzal. Bármilyen más szögből már csak a részletei látszódnak az információnak, 30 foknál nagyobb szögből pedig már egyáltalán nem olvasható semmi. Vagyis ha ilyet használunk, minimális az esélye annak, hogy bárki ellopja a bizalmas adatokat, így bátran dolgozhatunk nyilvános helyen anélkül, hogy a visula hackingtől kelljen tartani.

 

Ön belegondolt már abba, hogy hányszor internetezett mondjuk nyilvános helyen a telefonjáról vagy a laptopjáról?

 

És azt átgondolta, hogy milyen oldalakon böngészett ilyenkor? Ha a közösségi felületen nézelődött, már más is láthatott olyan információkat, amiket nem biztos, hogy szívesen megosztott volna. De ennél sokkal bizalmasabb dolgokról is értesülhetnek mások. Például ha e-mailt írunk… Ilyenkor sem árt a védelem.

 

betekintésvédelmi szűrő

 

De ne csak a mobil készülékekre, az okostelefonokra gondoljunk. A tabletek és a nyílt irodákban lévő számítógépek is érintettek lehetnek a betekintésvédelemben.

 

Egyébként az eszköz úgy működik, hogy a kijelzőre szerelhető szűrőbe apró barázdák kerülnek, így ha nem szemből nézzük a képernyőt, csak sötétséget látunk.

 

Egyszerű az elv, ahogy a használat is. Hiszen a fólia egy mozdulattal rögzíthető a készülékünkre.

 

Nálunk, az Írókéz irodaszer webáruházban monitorokhoz és laptopokhoz illőt talál is.

 

A Fellowes és a 3M termékeit forgalmazzuk - számos méretben. Úgyhogy ha rendszeresen dolgozik nyilvános helyről vagy olyan a munkahelyen, ahol nagy az átmenő forgalom, nyitott a helyiség, hasznos lehet egy ilyen betekintésvédelmi fólia Önnek is.

 

Igaz, nem túl olcsók ezek az eszközök, de a biztonságért talán megéri kicsivel többet áldozni. Ugyanis sokkal nagyobb lehet a kár, ha bizalmas információk illetéktelenekhez kerülnek. Gondoljon erre, és ismerje meg itt a betekintésvédelmi fólia kínálatunkat!