A témával foglalkoztunk már korábban, akkor azonban inkább a rendszerezésre összpontosítva írtunk tanácsokat. Most viszont inkább a környezetre vonatkozóan adunk tippeket.

 

 

 

Ilyen, hogy milyen hőmérséklet az ideális a munkavégzéshez.

 

20-25 foknál ne legyen melegebb az irodában. Ennél magasabb hőmérséklet esetén nem fogunk tudni kellően koncentrálni.

 

Ahogy akkor se, ha zajt tapasztalunk magunk körül. Ennek elkerülése érdekében használjunk fejhallgatót. Ezzel egyrészt nekünk kellemes, produktivitást segítő zenét hallgathatunk, másrészt semmi zavaró hang nem zökkenthet ki minket a munkából.

 

Maximalizáljuk a beérkező természetes fény mennyiségét. És soha ne üljünk háttal az ablaknak. Az az ideális, ha a természetes fény oldalról érkezik, így kisebb eséllyel tartunk árnyékot magunk előtt az asztalon.

 

És ha már az asztalt említettük, fontos, hogy csakis azok az eszközök legyenek elől, amiket naponta használunk. A többit arra alkalmas fiókban tároljuk. Természetesen közel a munkavégzés helyéhez.

 

 

Figyeljünk ugyanakkor arra is, hogy a monitor teteje a szemünkkel egy magasságban legyen. Ehhez az irodai székünk magasságán vagy a képernyő helyén is bátran változtassunk.

 

De igazítsuk ahhoz is a méreteket, hogy a csuklónk ne feszüljön gépelés közben. Az az ideális, ha az asztallal párhuzamos az alkarunk.

 

Ehhez igazítsuk a széket is. Törekedjünk arra is, hogy a combunk is párhuzamos legyen a padlóval, miközben a lábunk teljesen a talajon terül el.

 

Jó tanács, hogy ne vigyük túlzásba a személyes dekorációt. Próbáljunk meg háromnál kevesebb, a családra, a barátokra emlékeztető tárgyat kihelyezni.

 

Virágból és más növényből viszont minél többet tartsunk az irodában. A számítások szerint ugyanis a “zöld” 15 százalékkal növeli az irodai dolgozók produktivitását.

 

Érdemes kipróbálni! Ahogy azt is, hogy zöldre vagy kékre festjük a falat. Ugyanis mindkettő szín segíti az irodai produktivitást.

 

Lényeges tehát, hogy ne “csak” a rendszerezésre figyeljünk oda az irodai környezet kialakításakor. A rend mellett ugyanis láthatóan nagyon sok apró dolog hozzájárul ahhoz, hogy jól menjen a munka.

 

Szerintünk érdemes a felsoroltakra odafigyelni. Különösen azért, mert nagy részük nem is igényel komoly beruházást. Egy szék beállítása, az asztalok ablakhoz rendezése vagy a hőmérsékletre való odafigyelés, esetleg a személyes holmik szortírozása nem kerül pénzbe. Ahogy az se nagy beruházás, hogy plusz növényekkel vegyük körbe magunkat, és hogy egy fejhallgatót is rendszeresítsünk a munkához.

 

Tegye meg ezeket a lépéseket! És ha már érdeklődik a téma iránt, ebbe a bejegyzésbe is olvasson bele!