Volt már Önnek Parker tolla? És használta is rendszeresen? Vagy csak különleges alkalmakkor vette elő? Akárhogy is, azzal biztosan egyetért, hogy Parker tollal írni különleges élmény. És nem csak a tollak kifinomult eleganciája, hanem az írás minősége miatt is. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia!

 

 

A Parker írószerek világszerte ismertek, illő tehát néhány mondatban megemlékezni magáról a gyártóról is.

 

Csaknem 130 éve, egészen pontosan 1888-ban történt, hogy George Safford Parker, egy távírás tanár az Egyesült Államokbeli Wisconsin állam Janesville nevű városában elkészített egy "jobbfajta tollat", mivel belefáradt a diákok töltőtollának szerelésébe. Egy év múlva szabadalmaztatta, s elkezdte gyártani. Négy évvel később George Parker és egy helyi biztosítási ügynök, W. F. Palmer partnerek lettek, és létrehozták a Parker Toll Vállalatot.

 

Parker 1894-ben szabadalmaztatta a tollnál saját tintatovábbító rendszerét, s ezzel komoly előnyre tett szert a rendkívül gyorsan fejlődő töltőtoll gyártás területén. Ennek az a lényege, hogy visszaszívja a tintát a tárolóba egy hajszálcsöves megoldással, amikor a toll fejjel fölfelé áll a tulajdonosának a zsebében. Ez volt a gyár legfőbb terméke az 1920-as évekig.

 

A vállalat fejlődését tekintve egyébként szinte minden évtizedre jut egy szabadalom, egy rendkívül előremutató fejlesztés, aminek köszönhetően a márka népszerűsége mindmáig töretlen. Nem véletlen például, hogy 1945-ben számos, a második világháború lezárását jelentő nemzetközi szerződést Parker tollal írtak alá. Ez a tollmárka sokak szerint a minőség és az exkluzivitás jelképe, holott a gyártó mindig komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy a kevésbé tehetősek számára is minőségi írószerszámokat gyártson. Ezért aztán nem véletlen, hogy a fiatalabbaktól az idősekig egész nemzedékek kedvence a Parker toll.

 

De milyen tollakat kínál a Parker ma a „szépírás szerelmeseinek”?

 

Nézzünk rá az Írókéz irodaszer webáruház Parker-kínálatára!

 

Sokaknak elsőként a töltőtoll jut eszükbe, ha a Parker márkáról hallanak. A töltőtoll – mint sokan mondják – a tollak királya. Sokat változott az utóbbi évtizedekben küllemében és a technikai megoldásokat tekintve egyaránt, s ezt a Parker töltőtollain pontosan le lehet mérni.

 

Íme, egy újdonság:

 

 

Az Urban – nevével ellentétben – egyáltalán nem népies, hiszen modern vonalai, dinamikus megjelenése megfelel a mai fogyasztók igényeinek. Formavilága jellegzetes, szokatlan alakja egyedi jegyekkel ruházza fel, minden más íróeszköztől megkülönbözteti. Klasszikus minőség, modern design: az Urban a felgyorsult életvitel kelléke. Díszdobozban, patronnal töltve szállítjuk.

 

Nézzünk egy golyóstollat a Parker kínálatából, és legyünk következetesek, a választottunk ezúttal is az Urban, mégpedig a Premium 5th.

 

 

Ez a toll is a kifinomult eleganciát tükrözi, aszimmetrikus mintázata kiemeli, még inkább hangsúlyozza egyedi formáját. Külső megjelenésre a töltőtollat idézi, precíz tintaadagolása, hajlékony írócsúcsa könnyed írást, páratlan írásélményt garantál.

 

És akkor jöjjön egy Parker rollertoll, ami szintén az Urban nevet viseli.

 

 

Gyöngyházfehér tolltest, ezüstszínű klip, egyedi forma – ahogy az a Parkerek esetében szinte minden írószerszámnál elmondható.

Az Írókéz kínálatában egyébként Parker tintákat és tollbetéteket egyaránt talál.

Összegezve:

 

Vannak helyzetek, amikor különös jelentőséggel bír egy-egy szerződés, megállapodás vagy más fontos dokumentum aláírása. Ugye egyetértünk: ilyenkor kifejezetten jó érzés, ha Parker tollat vehetünk elő. És minden más alkalomkor is, amikor tényleg azt szeretnénk, hogy élmény legyen az írás.