Ahol naponta keletkeznek különféle iratok, ott folyamatosan gondoskodni kell azok tárolásáról. A legegyszerűbb megoldás az irattároló mappák használata, ám a mappák is hamar betelhetnek, azokat is el kell helyezni valahol. Ha nem akarunk ezekkel polcokat, szekrényeket megtölteni, próbálkozzunk meg a tároló dobozokkal!

 

Miért praktikusak ezek a dobozok?

Legelőször is azért, mert szinte valamennyit összehajtott állapotban lehet megvásárolni, tehát könnyen tárolhatók addig is, amíg nincsenek használatban. Az összeállításuk pedig rendkívül egyszerű.

Praktikusak a méretük miatt is. Más-más dobozok készülnek ugyanis a különféle, szabvány méretű iratoknak, illetve mappáknak. Ennek megfelelően lehet vásárolni A5-ös, A4-es és A3-as méretű iratok tárolására alkalmas dobozokat. Kaphatók ezeken kívül úgynevezett rendszerező tároló dobozok is, amik pedig azért különösen praktikusak, mert két vagy három rekeszre oszthatók, így egymástól elkülönítve tárolhatunk bennük egyedi méretű irodai kellékeket, kiegészítőket. De erről majd később.

További előnyös tulajdonsága ezeknek a tároló dobozoknak, hogy teljes védelmet nyújtanak az iratoknak. A felületük laminált, tehát eleve tartós anyagból készült, a fém sarokelemek pedig még nagyobb tartást adnak akár hosszabb szállításkor is. Ezt könnyítik meg azok a fém fogantyúk is, amiket ugyancsak elhelyeztek a dobozokon.

Azt már nem is kell nagyon hangsúlyozni, hogy – mint a legtöbb, manapság kapható irodai eszköz – a tároló dobozok is formatervezettek és sokféle színben kaphatók. Van közöttük jégkék, lila, narancssárga, rózsaszín, zöld, fekete és fehér is. A divatos színek is hordoznak egyfajta praktikumot: lehetőséget adnak arra, hogy más-más színű dobozba tegyük a különféle tárgyú vagy rendeltetésű iratokat, így azokat ránézésre könnyen meg tudjuk találni. Ehhez persze regiszterre is szükség lesz. Vagy ha még biztosabbra akarunk menni, akkor használjuk a dobozokon elhelyezett címketartót, amit feliratozhatunk.

A fentiekben legalább négy olyan tulajdonságot emeltünk ki, amik valóban igazolják a praktikumot.

Az Írókéz irodaszer webáruházban itt találja ezeket a nagyszerű irattároló dobozokat.

Valamennyi a Leitz terméke, ami garanciát is jelent a minőségre.

Válasszunk ki közülük néhányat!

Az A5-ösök közül például a narancssárgát!

 

Részletekért klikk a képre!

Ez az univerzális tároló és szállító doboz a modern formatervezésnek köszönhetően jól mutat az otthonunkban és az irodában is. Nem is kell feltétlenül eldugnunk valamelyik szekrényben vagy az irattárban, hiszen helye lehet az íróasztalunk mellett is. Persze elsősorban akkor, ha gyakran használt iratokat tárolunk benne.

Hasonlóan jól mutat ez az A4-es változat is, kék színben.

 

Részletekért klikk a képre!

A tároló külső méretei: 281 x 200 x 370 milliméter, míg a belső méretek: 265 x 188 x 335 milliméter. Ez is, akár a társai, rendkívül helytakarékos tárolást tesz lehetővé.

És akkor nézzünk egy remek példányt az A3-asok közül! Legyen mondjuk a fehér színű!

Részletekért klikk a képre!

Ez is erős kartonból készült, PP laminált felülettel. Hozzá kell tennünk: ebben a méretben ritkábban keletkeznek iratok, viszont az A5-ös és az A4-es dokumentumok is könnyen, rendszerezve elhelyezhetők ebben a nagyobb tárolóban. Szóval dönthetünk úgy is, hogy két A4-es helyett inkább egy A3-as irattárolót rendszeresítünk az irodába.

Végül azokra a dobozokra hívjuk fel a figyelmet, amik kifejezetten CD-k és DVD-k tárolására készültek, illetve újra megemlítjük a rendszerező tároló dobozokat, amikről korábban már tettünk említést. Mutatjuk is az M méretű lila példányt.

 

Részletekért klikk a képre!

Külsőre ez a doboz is ugyanolyan, mint a korábban bemutatottak. A lényeges eltérés azoktól, hogy belül két vagy három rekeszre osztható, ezáltal jól áttekinthető tárolási megoldást tesz lehetővé. Nagy űrtartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas kábelek, fényképek, írószerek és egyéb asztali kiegészítők rendezett tárolására.

 

Ha körülnézett az Írókéz kínálatában, Ön is hamar belátja: egyszerűbben, könnyebben aligha tárolhatja az irodai dokumentumokat, mint ezekben a dobozokban. Nem is dobozok ezek már, hanem bútordarabok…