Biztosan volt már úgy  ön is, hogy zsebre tett egy olyan irodaszert, ami nem is a sajátja volt. Sokunkkal megtörtént már ez - véletlenül. Viszont, ami még ennél is érdekesebb, hogy öt dolgozóból egy tudatosan teszi el az adott irodaszert. Ami egyébként a legtöbb esetben toll. Hogy milyen más irodaszer tűnik el még gyakran az irodából?

 

 

Ahogy említettük, leggyakrabban a toll. Egy felmérés szerint legalábbis az irodai dolgozók 70 százaléka vélekedik így. 55 százalékkal a ceruza a második. Ugyancsak 55 százalékot kapott a marker vagy kihúzó. Sokan tesznek el gemkapcsot - 43 százalék gondolja így. 38 százalékot kapott a radír, míg a tűzőgép 35 százalékot. Ezek alapján úgy tűnik, mindennek lába kél, ami mozdítható. És nem is csak a kis irodaszer “csúszik bele a zsebbe”. Mint látszik, a nem túl kis méretű tűzőgépet is sokan elteszik.

 

Kinek miért tetszik meg egy irodaszer?

 

Az említett felmérés során azt is megkérdezték, hogy ki miért lopott tollat. Kiderült, hogy 50 százalék úgy gondolta, hogy a kiszemelt írószerrel könnyebben, kisebb erőfeszítéssel lehet írni. 36 százaléknak egyszerűen csak tetszett, ahogy a toll kinézett, 34 százaléknak pedig a toll tintájának a színe volt meggyőző.

 

Érdekes, hogy mennyi féle motiváció létezik, ahogy az is, hogy az irodai dolgozók 70 százaléka már találkozott az irodaszer lopás problémájával.

 

Ez egyébként arra is utal, hogy a jó tollakért sok mindent hajlandóak vagyunk megtenni. Viszont azt azért be kell látni, hogy nem túl elegáns irodaszert lopni, bármi is legyen az ok. Mi inkább azt javasolnánk, hogy amikor a toll vásárlására kerül a sor, legyünk kicsit körültekintőbbek, és válasszunk olyan írószert, amivel valóban kényelmes írni, szépen is fog, plusz még trendi is.

 

 

Nálunk, az Írókéz irodaszer webáruházban több száz toll közül választhat. Mutatjuk a termékkategóriákat.

 

 

De ha gondolja, akár márka alapján is választhat nálunk irodaszert. Parker, Diplomat, Stabilo, Uni, Stadtler, Pilot… rengeteg féle tollat forgalmazunk. Közöttük számos olyat, amit rendszeres, mindennapi használatra terveztek, így garantáltan társa lehet a munkában.

 

Kíváncsi lenne ezekre a tollakra? Mutatjuk a teljes kínálatot.