Egyáltalán nem mindegy, milyen színű irodaszerek vesznek körül minket a munkahelyen. Ahogy a fal színe, úgy a mappák és a kisebb irodai eszközök alkotta összkép is jelentőséggel bír. Egyrészt sokkal jobban érezzük magunkat egy egységes színvilágú környezetben, másrészt bizonyos színek a produktivitásunkra is hatással vannak. Nem beszélve arról, hogy a Feng Shui szerint sem mindegy, hova milyen színű kiegészítő kerül az irodában.

 

 

Kezdjük talán azzal, hogy ha igazán inspiráló közeget szeretnénk, akkor kék színű irodaszereket vásároljunk az irodába. Gondolhatunk itt a polcokon lévő mappákra, iratrendezőkre. De az asztalra kerülő irattálca vagy a tűzőgép és a lyukasztó is lehet kék. Ezeket akár “családban” is megvásárolhatjuk, így az árnyalatuk sem lesz eltérő, vagyis színben is egységes lesz az iroda.

 

 

A kék színről azt tartják, hogy segíti a kreativitást, megnyugtat és nyitottabbá tesz.

De hasonlóan jó választás az irodába a zöld is. Az innovációban nagyon sokat segíthet, ahogy abban is, hogy harmonikusnak érezzük az irodai közeget.

 

Ha az iroda fala semleges színű: szürke vagy fehér, mindenképpen szerezzünk be színes irodaszereket magunk köré. Az egység és a színek kellemes hatása révén a munka sem lesz olyan megterhelő. Plusz még eredményesebbek is leszünk.

 

A Feng Shui és az iroda színének kapcsolatáról az Nlcafé írt. Ebben a bejegyzésben olvasható, hogy az iroda színének kiválasztásakor sokat számít a természetes és a mesterséges fény aránya. Ahogy az is, hogy a falra került szín elnyeli vagy visszaveri a fényt, vagyis az energiát. Ugyanitt javasolják azt is, hogy a kiegészítők tekintetében jobb sötétebb színt választani. Ezek ugyanis gyorsítják az energiákat, és serkentik a munkakedvet.

 

De, hogy még könnyebbé tegyük a döntést, mutatjuk azt is, miként hatnak az egyes színek a pszichére.

 

A zöld szín nyugtat, pihentet. A narancs szín viszonylag semleges az irodai környezetre nézve. Bár a tanulásban, az információ feldolgozásában segíthet.

A fekete modern, luxust és eleganciát sugárzó szín. Ha ilyen árnyalatok vesznek körbe minket, kreatívabbak lehetünk, viszont a figyelem szintje alacsonyabb lesz.

A sárga energiát ad, kicsit felpörget, a piros kreativitásra ösztönöz, ahogy a kék is. Ez utóbbi barátságos és nyugtató hatású is. A barna a relaxálásban segít. A fehér pedig teljesen semlegesnek tekinthető. Ami azért lehet érdekes az irodában, mert nem vonja el a figyelmet az adott feladatról.

 

Talán a felsoroltak tudatában könnyebben tud Ön is megfelelő színű irodaszert választani. Mutatjuk, hol tud körbenézni.