Mokkafekete, tejkék, cukorfehér, eperhab, vaníliasárga, meggypiros – nem, nem valamiféle koktélra kell gondolnia, amikor ezeket a kifejezéseket hallja, hanem az éppen aktuális divatszínekre. És ne is feltétlenül a ruházati termékek, a cipők vagy a divattáskák között keresgéljen, ha a felsorolt színeket szeretné viszontlátni. Inkább az irodaszerek között kutakodjon.

 

Például az Írókéz irodaszer webáruházában.

 

Ott is elsősorban a Rapid márka termékei között.

 

Mint tudjuk, a Rapid az irodai, az ipari és a hobbi tűzőgépek, kapcsozók, ragasztópisztolyok és elektromos tűzőegységek világszerte ismert márkája. Ahogy az apis.hu oldalon fogalmaznak, az elmúlt 60 évben a Rapid termékek eleget tettek a világpiac tűzési igényeinek, és ezalatt az idő alatt a Rapid név a tervezés, az innováció és a tradíció szinonimájává vált.

 

És lényegében ezzel a mondattal érkezünk el a bevezetőben említett divatszínekhez, hiszen azok a Rapid legújabb kézi és asztali tűzőgépeit jellemzik. Hol vagyunk már attól, hogy minden egyszerű gép fekete vagy kék volt az irodában? Nagyon távol. S ha a divatszínekről beszélünk, okkal tételezzük fel, hogy rövid időn belül mások lesznek a legkedveltebb árnyalatok, mint amiket ma keresünk, de ez egyáltalán ne befolyásoljon minket abban, hogy azt válasszuk ma, ami ma a legtrendibb.

 

 

A Rapid tűzőgépei például igazi trendi darabok, még a retro kivitelűek is. Színben és formában egyaránt.

 

Azt ugye már többször hangsúlyoztuk, hogy a színek kimutathatóan nagyon komoly hatást gyakorolnak a hangulatunkra, közvetve pedig a munkamorálra, a termelékenységre. Itt persze – irodai vonatkozásban – nem arra kell gondolni, hogy gyorsabban írunk be valamit a számítógépbe vagy kevesebb idő alatt nyomtatjuk ki az éppen aktuális dokumentumot, ha élénk színek vesznek körbe bennünket. Sokkal inkább arról van szó, hogy arra alkalmas színek környezetében kevésbé fárad el a szemünk, az agyunk, ritkábban érezzük azt, hogy szabadulnánk attól a környezettől, ahol sok-sok órát töltünk egyhuzamban, vagy kevésbé ingadozik a hangulatunk. Szóval a színek kiegyensúlyozottabbá, jobbá teszik az életünket, Hagyjuk hát, hogy így legyen, válasszunk olyan színű irodai termékeket, amelyek valóban jótékony hatást gyakorolnak ránk.

 

Persze közben azért gondoljunk az összhatásra, hiszen a színek kavalkádja legalább annyira káros, mint a komor feketeség vagy éppen a szürkeség.

A Rapidra mindenesetre rábízhatjuk magunkat ebben a tekintetben is.

 

Mivel pedig a Leitz, az Esselte és a Rapid márkák egy tőről fakadnak, jó okunk van azt remélni, hogy ha ezeknek a márkáknak az irodaszereiből válogatunk, lesz egyfajta színegység az irodánkban.

 

Lássuk most kicsit közelebbről a Rapid tűző és lyukasztó gépeit, különös tekintettel a divatszínekre!

 

Ez az ergonomikus megjelenésű féltáras tűzőgép (fenti képen) például vízkék színű.

 

Ennél a lapos tűzési technológia erős, acél szerkezettel párosul a precíz tűzés érdekében. A gyártó – saját márkás tűzőkapocs használata esetén – öt év garanciát vállal a szerkezetre.

 

Nézzünk rá egy nagy teljesítményű, a retro kategóriájába tartozó klasszikus, cukorfehér színű tűzőgépre!

 

A tűzőgép váza svéd gyártmányú, tartós, kiváló minőségű acél konstrukció, maga a szerkezet hátultöltős, a papírütközője pedig állítható. Ennél is nagy biztonságot ad az öt évre szóló garancia.

 

 

A tűzőgépek mellett a Rapid lyukasztók is ugyanazt a forma- és színvilágot hordozzák. Mint például ez a meggyvörös darab.

 

 

Az erős fém konstrukció tökéletes lyukasztást eredményez. Műanyag tartálya könnyen üríthető, a lyukasztót természetesen távtartóval is felszerelték. A garancia erre is öt év.

 

Igazságtalanok lennénk persze, ha kihagynánk a többi gyártót, illetve márkát, amikor a trendi színű tűzőgépekről és lyukasztókról beszélünk.

Az előbbieket itt, az utóbbiakat pedig itt böngéssze!

 

Talál közöttük még pár érdekes és trendi színű terméket, mint például ezüstmetál, púderkék, ciklámen, kristályfehér, gránátvörös, olajfazöld – csak hogy párat megemlítsünk még a gondolatfutamunk végén is.