Ha eltörik vagy elszakad valami, az első gondolatunk, ami ilyenkor eszünkbe jut, az a ma már szinte minden háztartásban és irodában megtalálható pillanatragasztó. Érzékletes maga a kifejezés is, ami arra utal: egy pillanat elég ahhoz, hogy tartósan egymáshoz kössük, ami valamiért szétvált. Ehhez pedig rendszerint a Henkel termékeit használjuk.

 

 

 

Tudta, hogy a Henkel univerzális ragasztója, a Pattex 1956-ban jelent meg a piacon? A márka mára a megbízható ragasztás szinonimájává vált, és egyedülálló termékválasztékot kínál a barkácsolóktól kezdve és az építőipari szakembereken át az otthoni és az irodai felhasználókig egyaránt – olvasható a cég honlapján.

 

Miként az is, hogy a Henkel az első innovatív kontaktragasztójával elsősorban a szakiparosoknak kedvezett, különösen a cipészeknek. A Pattex volt ugyanis az első, hidegen keményedő ragasztó, aminek a megjelenésével el lehetett felejteni az addigi ragasztók felmelegítésének bonyolult és veszélyes feladatát. Azóta a cég számos újítást és terméket vezetett be a piacra, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a barkácsolók, az otthonukat felújítók és azok körében is, akik egyszerűen csak szeretnének valamit megjavítani. A termékek között vannak faragasztók, pillanatragasztók, csöpögés-mentes ragasztók, valamint eltávolítható építési-szerelési ragasztók is.

 

Németországon kívül a Pattex-termékek 37 országban kaphatók, a magyarországi piacon ismert Palmatex márka is a Pattex márkába integrálódott bele.

Egyébként a Henkel tavaly ünnepelte fennállásának száznegyvenedik évfordulóját, tehát komoly múlttal büszkélkedhet a német cég.

Visszatérve a ragasztókhoz: a Henkel csaknem hatvan ilyen termékével van jelen az Írókéz irodaszer webáruház kínálatában.

 

Ha ragasztót keres akár otthonra, akár az irodába, és ragaszkodik a minőséghez, érdemes bíznia a Henkel termékeiben, márkáiban.

 

Nézzünk meg közülük néhányat közelebbről is!

 

Sokan talán nem is tudják, hogy egy speciálisan erre a célra kifejlesztett ragasztóval ma már az elszakadt textíliákat is meg lehet javítani.

 

 

Ráadásul az így megragasztott textil mosás-, tisztítás- és vasalásálló is lesz, tehát nem kell attól tartani, hogy az ilyen műveletek után újra a szakadt textíliát „kapjuk vissza”. A termék egyébként oldószermentes.

 

A Henkel hagyományosnak mondható ragasztó stiftje extra erős és univerzális.

 

Gyors és tiszta ragasztást tesz lehetővé, remekül ragaszt papírt, kartont, fényképet, többféle műanyagot, fát, polisztirolt, nemezt, üveget, parafát és egyéb anyagokat.

 

15 másodperces kötési idővel ez a termék tartja a világrekordot a tiszta papír ragasztásában. S ami sokaknak talán meglepetés ezzel a ragasztóval kapcsolatban: 40 fokon kimosható a ruhából.

 

 

Látott már az egyszerű toll formájához és működési elvéhez hasonló ragasztót? Ha nem, akkor kattintson ide!

 

Ez is egy univerzális ragasztó, ami 90 százalékban természetes összetevőket tartalmaz. Akár már 20 fokon is kimosható a ruhából. Alkalmas textil, papír, karton, fa, parafa ragasztására akár fémmel, üveggel és sokfajta műanyaggal kombinálva. A termék könnyen nyomható, kézre áll, ráadásul a gyermekek számára is teljesen biztonságos.

 

És akkor nézzünk rá a pillanatragasztókra, válasszuk például ezt.

 

 

Ez egy öt grammos változat. Univerzális ragasztásra alkalmas, a kupakban lévő tű beszáradás mentes használatot tesz lehetővé. Tartozik hozzá egy extra hosszú csőr a nehezen hozzáférhető helyek könnyebb eléréséhez, és szinte minden anyagot nagy erővel megragaszt.

És csak egy pillanat az egész.