A csupasz falak látványa a legtöbb emberben rossz érzéseket kelt, sokan egyenesen irtóznak attól, ha üresek a folyosói vagy az irodai falak. Olyan ez, mintha lakatlan lenne az ingatlan, vagy inkább befejezetlen. Ennél már csak az a rosszabb, ha mindenféle szakadt poszter vagy idejétmúlt tapétapótló kép lóg a falon. Érthető, ha senki se szívesen dolgozik az ilyen helyiségekben.

 

 

Sokszor írtunk már a bejegyzéseinkben az iroda komfortosabbá, életközelibbé tételéről, ami – mint annyiszor megjegyeztük – közvetve igen erős hatással lehet (és van) az ott dolgozók termelékenységére. Mert akinek jobb a munkahelyi közérzete, az szívesebben és hasznosabban dolgozik.

Nem árt tehát figyelni a falakra, hiszen – mint írtuk – a csupasz falak látványa általában riasztja az embereket.

 

Mit tegyünk a falra?

 

Ötleteket nem nehéz sorolni, de mielőtt elmennénk ebbe az irányba, vegyünk egy másfajta megfontolást. Mégpedig azt, hogy akár kétszeresen is előnyös módon döntsünk az irodai és a folyosói falak „felöltöztetéséről”.

 

Erre pedig kiválóan alkalmasak a különféle fali vitrinek, amikből remek kínálatot talál az Írókéz irodaszer webáruházban.

 

 

Egyáltalán nem különlegességekről van itt szó, hanem olyan kisebb-nagyobb „kiállítóterekről”, amik nagyon jól feldobhatják az adott iroda hangulatát, mégpedig úgy, hogy közben egyfajta információ- vagy reklámhordozóként is funkcionálnak.

 

Mert amit itt, a webáruházban mutatunk, az csak egyfajta keret a szó átvitt és valóságos értelmében is. Ugyanis ezek a vitrinek önmagukban, azaz üresen még kevéssé töltik be eredeti funkciójukat. Ahhoz, hogy valódi fali díszek, egyben információhordozók is legyenek, meg kell tölteni őket tartalommal. Jelen esetben például különféle nyomtatott anyagokkal – szövegekkel, képekkel, ábrákkal.

 

Adott tehát egy beltéri fali vitrin, amin hat, nyolc, tizenkettő vagy akár még több A4-es méretű dokumentumot tudunk elhelyezni oly módon, hogy azokat mágnessel vagy – parafa alap esetén – dekorációs tűvel rögzítjük. Természetesen nem előírás, hogy A4-es, azaz normál nyomtatópapír méretű legyen a dokumentum, hiszen lehet nagyobb, akár plakát méretű is, a lényeg, hogy elférjen a vitrinen. Miután rögzítettük, becsukjuk a biztonsági üveggel ellátott ablakot, s máris kész a dekoráció. A vitrinek mindegyike formatervezett, könnyen rögzíthető a falra, többségükben alumíniumból készült kerettel rendelkeznek.

 

Itt mutatunk egyet, aminek például parafa az alapja, a biztonsági üvege 4 milliméteres, az üveg mögötti rés pedig több mint másfél centi.

 

Egy másikat pedig azért hoztunk példaként, hogy bemutassuk, nem csak előre elkészített dokumentumok kihelyezésére alkalmasak ezek a vitrinek, hanem akár üzenő falként is szolgálhatnak.

 

Ennek az alumínium keretes, erősített biztonsági üveggel ellátott, viszonylag nagyobb méretű vitrinnek szintén mágneses a hátlapja, ráadásul írható és törölhető is a felülete.  

 

És itt érkeztünk el oda, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra: ezek a vitrinek nem csupán fali díszek, hanem fontos információhordozók is. Mert okos döntésnek tűnik, ha az irodában vagy az irodai folyosón olyan fali vitrineket helyezünk el, amiken fontos információkat teszünk közzé a cégünkről – akár nyomtatott, akár feliratos formában. Miért ne lehetne céges rendezvényeken készült fotókat vagy családi eseményeket megörökítő fényképeket elhelyezni az ilyen tárolókon? Aki szívesen megoszt ilyeneket a közösségi oldalakon, nyilván itt se „szégyellné” közszemlére tenni mondjuk az esküvőjén vagy a gyerekek farsangján készült fotókat.

 

Az olyan irodákban pedig, ahol ügyfelek is rendszeresen és nagy számban fordulnak meg, különösen is jó ötletnek tűnik a céges reklámanyagok ilyen formában történő kihelyezése.

 

A fali vitrineknek persze van számos kültéri változata is. Az se haszontalan, ha az irodaház bejáratánál ilyenek fogadják az oda betérőket.