A tollgyártó világmárkák között az egyik legismertebb a csaknem száz éves japán Pilot, amelynek a termékei hazánkban is rendkívül népszerűek. Persze a vásárlók egy jelentős része nem feltétlenül kíváncsi a minden írószerboltban megvásárolható tollak gyártóira, márkájára, holott azért vannak különbségek, főleg a minőségben. És ki ne szeretné, hogy jól fogjon a tolla?

 

 

 

Ryosuke Namikit, az egyik tokiói egyetemi tanárát lenyűgözte a nyugati töltőtollak működése. Mindez a múlt század elején történt, amikor a japánok írásmódja még jelentősen különbözött az Európában megszokottól. Nem véletlen, hogy a japánok a folyamatos tintaáramlás miatt akkoriban tízezer évig tartó ecseteknek nevezték az európai tollakat. Ezek tanulmányozása során Namiki ugyanakkor felfedezte a hiányosságaikat is, így - ipari mérnöki tudását felhasználva - létrehozta egy magas színvonalú új tollnak a prototípusát. Majd üzleti partnerséget kötött az egyik kollégájával, és megalapították a Namiki tollgyártó céget.

 

Így kezdődött el 1918-ban a Pilot töltőtollak gyártása. A cég húsz évvel később kapta meg mai nevét, amely – a pilotpen.hu szerint – évtizedek óta a kreativitás, az innováció és a design szinonimája.

 

Az ügyfelek igényeire alapozva a cég kutatásai lehetővé tették, hogy új mércét állítsanak fel a kényelem tekintetében, például a folyékony tintás és zselétintás golyóstollak piacra dobásával, majd pedig a FriXion Ballal, ezzel a hőérzékeny tintás rollertollal, amivel elsősorban a fiatalokat igyekeztek megcélozni és megörvendeztetni szerte a világon.

 

De mi is ez a FriXion Ball?

 

A Pilot - hűen a hagyományaihoz - forradalmasította az írást a FriXion Ballal, ami egy újfajta, szabadalmaztatott hőérzékeny tintát használ. A közepes írásvastagságú tollal leírt szöveget a tolltesten elhelyezett radírral bármikor le lehet törölni anélkül, hogy kárt tennénk a papírban. A törlés után pedig azonnal újra írhatunk ugyanarra a területre. Olyan ez, mint amikor a táblára írunk az iskolában, aztán az egészet letöröljük, majd kezdjük újra az írást. A toll hőérzékeny tintájának a színe mínusz 10 és plusz 60 °C között látható.

 

Ide azért muszáj tenni egy megjegyzést: nem ajánlott ennek a tollnak a használata szerződések, iskolai naplók, bizonyítványok, illetve bármilyen más hivatalos okiratok írására, aláírására. Hogy is nézne ki, ha eltűnne az írás az ilyen okmányokról, dokumentumokról?

 

A fiatalos stílusú toll áramvonalas testtel és tetoválás-mintával sokféle színben kapható. Mindez egyszersmind jelzi is, hogy főleg a fiataloknak ajánlják ezt a tollat, és főleg olyan jegyzetekhez, amikben gyakorta szeretnénk korrigálni. Az iskolai jegyzet például ilyen.

A Pilot FriXion Ball tollait és a cég többi újdonságát megismerheti, ha kicsit böngészi az Írókéz irodaszer webáruház kínálatát.

 

 

Ne lepődjön meg, csaknem háromszáz termék közül válogathat. Ami nem véletlen, hiszen – mint fentebb jeleztük – minőségi tollakról van szó, a cég pedig a második legnagyobb gyártó a világon az írószerek piacán.

 

Nézzünk rá együtt néhány „gyöngyszemre”!

 

A Down Force is a Pilot egyik újdonsága. Ez a golyóstoll sokkal több, mint egy hagyományos értelemben vett toll, ez egy igazi írószerszám. Törés- és ütésálló, minden helyzetben, minden felületen, minden körülmény között használható. A markolata gumírozott, az írásra kifejlesztett golyó pedig wolfram-karbid ötvözetű. A rajta található klippel könnyen felakasztható és csíptethető.

 

 

A golyóstollak közül érdemes megtekinteni az Acroball nevűt is.

 

 

Ez elsősorban azoknak ajánlott, akik környezettudatosan gondolkodnak és cselekszenek, hiszen a termék – sok más Pilot-tollhoz hasonlóan – 78 százalékban újrahasznosított anyagokból készül. További előnye, hogy az átlátszó tolltestnek köszönhetően jól nyomon követhető a benne lévő tinta mennyisége.

 

Végezetül a Feed GP4-et ajánljuk.

 

 

Ez az írószerszám az innovatív kialakításnak köszönhetően négy különböző színű (fekete, kék, piros, zöld) toll az egyben. Nagyon pontos és finom mechanikája minden felhasználói igényt kielégít.