Egyesek nem mernek újragyártott tonert vásárolni. Bizonyos téves információk miatt ugyanis inkább nem kockáztatnak. Még az sem meggyőző számukra, hogy egy újragyártott toner az eredeti töredékébe kerül. No de most nézzük, melyek azok a tévhitek, amik miatt sokan nem mernek spórolni.

 

 

Az első: az újragyártott toner nem biztos, hogy kompatibilis a nyomtatóval. Lehet, hogy régebben voltak problémák a kompatibilitással, de manapság kizárt, hogy gond legyen. Hiszen az újragyártott tonerek az eredeti kellékanyag felhasználásával készülnek, csupán az elhasználódott alkatrészeket cserélik ki bennük, így a kompatibilitással nem lehet probléma.

 

Egyesek azt gondolják, hogy az újragyártott tonerek nem képesek a minőségi munkára. Erre annyit tudunk mondani: ha szakértőtől vásárol, ettől nem kell tartania. A tonereket újragyártó nagy cégek ugyanis nem engedhetik meg, hogy silány minőséget produkáljanak. Elképzelhető, hogy egyes “házi” gyártmányok vagy keleti termékek problémásak, de ha odafigyelünk a márkára, nem csalódhatunk.

 

 

Már csak ezért sem, mert a gyártó garanciát is vállal a termékére. Szintén tévhit, hogy az újragyártott tonerekre nincs garancia. A toner gyártója pedig azért tudja ezt vállalni, mert a kellékanyag csak akkor hozható forgalomba, ha átment az előírt ellenőrzéseken. Vagyis minden hibás, elhasználódott alkatrész cserélve lett és a festék minősége is kifogástalan.

 

A negyedik tévhit, hogy a tonereket csupán újra feltöltik festékkel és már értékesítik is azokat. Ezt az előző gondolatok cáfolják is. Az újratöltött toner teljesen más, mint az újragyártott. Persze előfordul, hogy bizonyos cégek újragyártottként adják el a töltött tonert… Ha ezt szeretnénk elkerülni, inkább hagyjuk a túl olcsó tonereket és lehetőleg ismert gyártó termékét vásároljuk.

 

Az ötödik problémás gondolat, hogy az újragyártott tonerek kevesebb papírt képesek nyomtatni. Ez megint tévhit, hiszen az eredetit újítják fel. Így annak a paraméterei nem változnak. Vagyis a kapacitása is közel megegyező lesz.

 

Ezek lennének a leggyakoribb tévhitek… Mi azt javasoljuk: ne féljen tenni egy próbát és belátja, megéri újragyártott tonert használni. Ha jó helyen vásárol neves márkájú tonert, a minőségre nem lesz panasza, és még spórol is vele. Hiszen - ahogy a bevezetőben írtuk - egy újragyártott toner az eredeti töredékébe kerül.

 

De melyik márkák minőségiek?

 

Mi, az Írókéz irodaszer webáruházban az Emstar termékeit használjuk. Ha bizonytalan lenne, nézzen rá a vállalat weboldalára. Európa egyik vezető toner újragyártó cégéről van szó.

 

A beszerzésről pedig csak annyit: ha a kompatibilitás tekintetében biztosra menne, használja a kellékanyag keresőnket. Így nem nyúlhat mellé.

 

Találja meg a megfelelő tonert itt!