A téli, tél végi időszakban különösen fontos, hogy tiszta legyen az iroda levegője. Hiszen ilyenkor az átlagnál több a megfázás, zárt térben könnyen terjednek az influenza vírusok és a náthát, torokfájást is pillanatok alatt elkaphatjuk ilyenkor. Sokan rendszeres szellőztetéssel védekeznek ez ellen, de vajon ez elegendő-e?

 

 

Nem biztos, hiszen nehéz úgy átszellőztetni egy irodát, hogy minden baktérium távozzon. Létezik ennél egy jóval hatékonyabb megoldás. Az irodai légtisztító gépek képesek a levegőben lévő szennyeződések 99,97 százalékát eltávolítani, kiszűrni.

 

És itt nem csak a bacilusokra kell gondolni, és nem csak a téli időszakra. Az irodában a nyomtatók által kibocsátott levegő és a szellőzőkön bejutó pollen se túl egészséges. Szóval egész évben indokolt légtisztító használata.

 

De télen különösen...

 

Ha használunk légtisztító gépet, hatékonyabban vehetjük fel a harcot a megfázással szemben. A vírusos fertőzések okozta orrfolyás, orrdugulás, torokfájás, köhögés és fejfájás is elkerülhető, ha légtisztító gépet rendszeresítünk az irodában. Egyébként a felsoroltakhoz hasonló tünetei vannak az influenzának is, csak ahhoz jellemzően még magas láz és izomfájdalom is társul. Ami pedig a legrosszabb, hogy mindkettő könnyen terjed tüsszentéssel, köhögéssel. Ami ugyebár az irodában rendszeresen megtörténik. Vagyis ha éppen gyengébb az immunrendszerünk, pillanatok alatt megfertőződhetünk. Már ha nem tisztítjuk a levegőt erre alkalmas készülékkel.  

 

Az irodában dolgozóknak fontos tudnia, hogy az irodai levegő ötször szennyezettebb is lehet a külső környezetinél. Ha pedig azt nézzük, hogy az időnk 90 százalékát beltéri környezetben töltjük, nem kérdés, hogy szükségünk van légtisztító berendezésre.

 

A levegőben lévő szennyezések egyébként nem kizárólag baktériumokból és vírusokból tevődnek össze. Rengeteg pollen, spóra és számos allergén fordulhat elő a környezetünkben, amire nem is gondolnánk.

 

 

Vagyis ha a fentiekből indulunk ki, mindenkinek egyértelművé válik, hogy télen kifejezetten ajánlott légtisztítót használni. De a rengeteg allergén és az irodában működő gépek által kibocsátott por okozta irritáció miatt egész évben hasznát vehetjük a légtisztítónak.

 

Arról, hogy milyen légtisztító berendezések vásárolhatók, érdemes a Fellowes oldalán körbenézni. Mi is innen tájékozódtunk. De az Írókéz irodaszer webáruházában akár meg is rendelheti ezeket a termékeket.

 

Számos légtisztító közül választhat nálunk. A kis méretű Fellowes légtisztító például 4 fokozatú tisztítási rendszerrel rendelkezik, kiszűri és eltávolítja a levegőben terjedő, 0,3 mikronos szennyező anyagok 99,97 százalékát, a pollent és más allergén anyagokat, a poratkákat, a gombaspórákat, a háziállatok szőrét és a cigarettafüstöt is. Ez 8 négyzetméteres helyiségekbe ajánlott. Nagyon hatékony kis készülék.

Ahogy a nagyobb testvére is, ami már 28 négyzetméteres helyiségekben is képes megszűrni és tisztítani a levegőt.

 

Szeretne ezekről a készülékekről többet tudni? Nézzen körül a webáruházunkban!

 

http://webaruhaz.irokez.hu/Legtisztitok-es-parasitok-cMELE.html