Mutatunk pár tippet, ami hatékonyan használható, ha spórolnánk egy kicsit a nyomtatáson. Bevezetőként csak annyit, hogy sok múlik a nyomtató toner választáson, de nem csak ez számít.

 

 

Lényegében már akkor spórolunk, ha útángyártott tonert vásárolunk. Azok a tonerek, amik újra lettek hasznosítva, ugyanúgy hozzák a tőlük elvárható minőséget, mint az eredetiek, csak jóval olcsóbbak. Persze a minőség nem minden gyártóra egyaránt igaz. Egyesek ugyanis nem cserélik az elkopott alkatrészeket, nem ellenőrzik a kész terméket, úgy hozzák újra kereskedelmi forgalomba. Nálunk, az Írókéz irodaszer webáruházban kapható utángyártott tonerek mind egy komoly minőségellenőrzési folyamaton mennek keresztül. Erre a garanciát Európa egyik vezető toner cége vállalja. Az Emstar tonerekről itt olvashat részleteket.

 

Meg kell azt is jegyeznünk, hogy a toner csak egy dolog. A korszerűbb nyomtatók általában sokkal takarékosabbak. Így, ha túl régi a készülékünk, a spórolás érdekében érdemes lehet lecserélni. Mindennapi használatra való nyomtatók már nagyon kedvező áron vásárolhatók. Mutatjuk az Írókéz irodaszer webáruház kínálatát.

 

A nyomtatásra fordított költségeket azonban nem csak úgy csökkenthetjük, hogy utángyártott tonert vagy új nyomtatót használunk, hanem gyakorlati megoldásokkal is.

 

 

Írtunk már arról itt az oldalunkon is, hogy a megfelelő betűtípus kiválasztásával is sokat lehet spórolni. Például a Garamond, a Courrier és a Times New Roman betűk kevesebb festéket igényelnek, mint az Impact, a Cooper Black vagy a Comic Sans.

 

Ugyanakkor az is spórol nekünk, ha csökkentjük a színes nyomatok számát. Ha pedig fekete nyomat készül, azt ne színes nyomtatásra is alkalmas készülékkel nyomtassuk. Sokkal olcsóbb, ha fekete-fehér nyomtatóval készítjük a fekete nyomatokat.

 

Ha lehet, nyomtassunk vázlat módban. Ezt akkor állíthatjuk be, ha nyomtatást kezdeményezünk. A legtöbb nyomtató szoftver felkínálja ezt a lehetőséget. Ami egyébként általános használatra kiváló. Így bátran ajánljuk, ha csökkentené a nyomtatásra fordított költséget.

 

Még egy tipp: ha a nyomtatónk jelzett, hogy kifogyóban van a tinta, még nyomtassunk vele bátran. Általában még jó pár nyomtatás elvégezhető így. Ha tehát még folytatjuk a nyomtatást, sok festéket megspórolunk. De azért amikor meglátjuk a figyelmeztetést, nézzük meg, hogy van-e pót tonerünk. Amennyiben nincs, haladéktalanul rendeljük meg.

 

 

Mi ebben tudunk segíteni, akár eredeti vagy utángyártott tonert vásárolna, nálunk megteheti. Használja mindehhez a kellékanyag keresőnket. Így biztosan nem nyúl mellé, garantáltan kompatibilis lesz a rendelt toner a nyomtatójához.