Ahhoz, hogy az új tervek megvalósuljanak, nem elég csak magunkban kigondolni a részleteket. A nagy tervek csak úgy válnak valósággá, ha minden részletet pontosan leírunk. Ehhez viszont hatékony irodaszerekre lesz szükség, mutatjuk, hogy mire.

 

 

A legkézenfekvőbb a határidő napló. Bár ha jobban belegondolunk, ez nem igazán alkalmas a részletek kidolgozására. De a nagy terv megvalósításához vezető út során elvégzendő teendők rendszerezéséhez nélkülözhetetlen.

 

Amennyiben valami nagyobb projektbe vágunk, vásároljunk határidőnaplót. Praktikus olyat választani, amit akár a zsebünkben vagy a táskánkban is hordhatunk. Így biztosan nem marad ki semmi az elvégzendő feladatok közül. Egy kis méretű A6-os határidőnapló egyébként 95 x 150 x 20 milliméteres, szóval szinte bárhol elfér.

 

Ugyanakkor fontos megjegyeznünk, hogy a manapság kapható naptárak már nem csak hagyományos módon, kézírással használhatók. Egy online alkalmazás segítségével akár digitálisan is rögzíthetjük azt, amit a naptárunkba tollal írunk. Tudjon meg erről részleteket itt!

 

A nagy tervek kidolgozásához elengedhetetlen a notesz vagy más néven jegyzetfüzet. Ebbe ugyanis nem csak írhatunk, hanem rajzolhatunk is. A részletek megtervezéséhez ideális, és szintén hordozható. Kis és nagyobb méretű is kapható ezekből. A legnépszerűbb az A6-os formátum. És amit még fontos tudni, hogy a jegyzetfüzetek többsége személyiséghez illő borítóval kapható. A legegyszerűbb, egy színű megjelenéstől kezdve az egészen bonyolult előlapokig nagyon széles a választék. Érdemes átböngészni a kínálatot.

 

 

Még mindig nem ért véget a tervezéshez szükséges kellékek sora. A hatékonyság érdekében célszerű az általában tartozék textil könyvjelzők mellett öntapadós oldaljelölőket is használni. Ezek különféle színekben kaphatók, így könnyedén rátalálsz az éppen szükséges jegyzetre. Legyen az a pénzügyi tervezést tartalmazó “fejezet” vagy az olyan oldalak, ahol a beszerzéshez szükséges tudnivalókat írtuk le.

 

Az már megvan, hogy hova írunk, de az még nincs, hogy mivel. A jegyzeteléshez mindenképpen olyan minőségi tollat vásároljunk, ami garantáltan nem folyat. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy régóta tervezgetett feladat leírását kenjük össze tintával. Nem árt, ha van kéznél ceruza is. Ha pedig ceruzát vásároltunk, akkor radírra is szükség lesz.

 

És, ha mindezeket magunkkal is vinnénk, egy hordozható mappát is rendszeresítenünk kell. A nagy tervhez szükséges dokumentumokat pedig különféle rendszerezőben kell tárolnunk. Így genotherm, mappa, iratrendező, iratpapaucs, gemkapocs… sok minden szükséges még. De erről részletek itt.

 

A tervezés tehát fontos, a részletek körültekintő kidolgozásához pedig elengedhetetlen a megfelelő, minőségi eszköz. Mi, az Írókézben ez utóbbiak beszerzésében segítünk. Nézzen körül a webáruházunkban!