Egyre nagyobb méreteket ölt a mobil munkavégzés. Igaz, ez egyelőre még leginkább abban nyilvánul meg, hogy már nem csak a munkahelyünkön, hanem otthonról is dolgozunk, de ez pár év alatt nagyot fog változni.

 

 

HR szakemberek szerint 2022-re a munkavállalók 20 százaléka alvállalkozó vagy átmeneti munkaerő lesz. Sokakat csak projektfeladatokra alkalmaznak majd. Ami azt vetíti előre, hogy a jövőben a munkaidő döntő hányadát az irodán kívül fogjuk tölteni.

Ha pedig ez így lesz, a munkavégzéshez szükséges irodaszerek terén is nagy változás vár ránk. Még nagyobb igény lesz az olyan eszközökre, amik bárhol és bármikor használhatók munkára.

 

Nem kérdés, hogy az internetképes okoseszközeinket használjuk majd. Nagy jelentősége lesz annak, hogy a munkához szükséges anyagok elérhetőek-e a felhőben vagy sem. Korábban írtuk már, hogy az archiválás is nagyot fog változni a jövőben. Ezért célszerű már most minden céges anyagot online is elérhetővé tenni a felhőben, így bárhol és bármikor elővehetjük azokat és a dolgozhatunk velük. Erről részletek itt.

 

A másik fontos eszköz az a PowerBank lesz. Nem fordulhat elő ugyanis, hogy egy fontos munka közepén lemerül a készülékünk. Ezért a jövőben valószínűleg mindenkinél ott lapul egy “energia tár”, amit bárhol és bármikor csatlakoztathatunk az eszközünkhöz.

 

A kommunikáció is teljesen áttevődik az online térbe, ha pedig nyomtatnunk kell, azt is az interneten keresztül bonyolítjuk majd. Bemegyünk az irodába, visszük az okos eszközünket és a rákapcsolódunk vele felhőn keresztül a nyomtatóra. És kinyomtatjuk a kávézóban megírt prezentációt...

 

Mi lesz nálunk, ha távolról dolgozunk, és miben szállítjuk ezeket az eszközöket?

 

Nem véletlen, ahogy a Leitz a konferencia mappáit és a táskáit kialakította. Az ismert irodaszer gyártó cég ugyanis rendszeresen felméri a dolgozói szokásokat, és előrejelzéseket készít. Vagyis, ha megfigyeljük a Leitz táskákat, tudni fogjuk, mi lesz nálunk, ha az irodán kívül dolgozunk.

 

Nézzük csak:

 

A notebook táskában található:

 

  • 18 zseb, többek között egy a mini táblagép vagy ebook számára kialakított

  • gyorsan elérhető, elülső zseb kivehető táska adapter, töltő, kábelek számára

  • párnázott táblagép zseb puha, bársonyos, belső felülettel, mely óvja a készülék képernyőjét és a felületét a karcolásoktól

  • rejtett telefontartó zseb a táska belső oldalán a telefonrezgés könnyebb észlelése érdekében, fülhallgató csatlakoztatásához

 

Míg a konferencia mappában még olyan zseb is található, amibe egy akkumulátort helyezhetünk el, így menet közben is tölthetjük a okostelefonunkat, a táblagépünket.

Természetesen ezen a mappán több, külső akkumulátor és egyéb kiegészítők számára kialakított tartó is található.

 

Nagyon úgy tűnik, érdemes felkészülni a mobil munkavégzésre. Fontos, hogy hozzászokjunk ahhoz: bárhol és bármikor tudnunk kell dolgozni. Ehhez pedig a szükséges eszközöket is mielőbb be kell szereznünk.

 

Mi ebben segítünk, nézzen körül az Írókéz irodaszer webáruház kínálatában!