Vajon lehetséges a teljesen papírmentes iroda? Nem valószínű, de ettől függetlenül egyre több vállalkozás törekszik arra, hogy csökkentse a mindennapi munka során felhasznált papír mennyiségét. Ezt igazolják a Xerox kutatásának eredményei is. A felmérés szerint a válaszadó vállalkozások 80 százaléka elbúcsúzna a papírhasználattól.

 

 

 

Ahogy a Prím Online oldalán fogalmaznak: főként a számlázás, a pénzügyi jelentések készítése, a jogi formanyomtatványok és a humánerő nyilvántartások menedzselése terén fognák vissza a papírfelhasználást.

 

A megkérdezett vállalkozások szerint a papírigényes munkafolyamatok rengeteg időt vesznek el. A felmérés szerint a német vállalkozások például ilyen feladatokkal töltik a legtöbb időt - 51 százalék nyilatkozott így. Őket követik 50 százalékkal az amerikaiak és 43 százalékkal az angolok.

 

A vállalatok tehát tudatában vannak annak, hogy a papírmunka sok időt vesz el, a nagy többség mégsem tudja, hogyan digitalizálhatná az adminisztrációját.

 

Nem ritka ezért, hogy külső segítséget kérnek.

 

A kutatásból kiderült az is: a vállalkozások 28 százalékánál már tervezik, hogy a papíralapú folyamatok helyett bevezetik a digitális megoldásokat.

 

 

Szintén az idézett felmérésből derült ki, hogy a kis- és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS). Vagyis az olyan távoli segítség alkalmazása, ami megkönnyíti kézben tartani a dokumentumkezelést és racionalizálni a költségeket. A Xerox szerint az érintettek 42 százaléka már használ ilyen szolgáltatást.

 

Az MPS segítségével csökkenthető a papírfelhasználás és követhetővé válnak a nyomtatási kiadások is.

 

Az idézett bejegyzés kitért még a mobilizációra is. Eszerint a válaszadó vállalkozások 23 százaléka úgy véli, hogy 2017 végére a mobil eszközök már teljesen részesévé válnak a vállalati munkafolyamatoknak. Az előrejelzések szerint a jövőben jelentősen növekedhet a mobil nyomtatást használók száma.

 

A Xerox felmérése szerint a kis- és középvállalkozásoknál jövőre az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a biztonság, a vállalati adatok védelme. A megkérdezettek 56 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az adatvédelmi stratégiát a vállalati nyomtatókra és a multifunkciós berendezésekre is kiterjesztik.

 

Ez lesz a jövő

 

A kapott válaszokból nagyon úgy tűnik, hogy a nyomtatás és a dokumentum kezelés rövid időn belül sokat fog változni. Előtérbe kerülnek az Írókéznél is elérhető nyomtatási távfelügyeletek. A mobil munkavégzés előretörése pedig a mobil nyomtatás elterjedését eredményezi.

 

Fontos tehát, hogy átgondoljuk a nyomtatási stratégiánkat, és alkalmassá tegyük az eszközeinket is a digitális munkavégzésre.

 

 

Mi ebben segítünk. Nézzen körül a webáruházunk kínálatában!