Belegondolt már abba, hogy melyek azok az élethelyzetek, amikor sokkal több hasznát vesszük egy kézbe fogható naptárnak, mint egy okostelefonos alkalmazásnak? Ha nem, érdemes elolvasnia ezt a bejegyzést.

 

 

Az okostelefon mindig nálunk van, sokat is használjuk, ezért előfordul, hogy pont akkor merül le, amikor nem szabadna. Ez egy naptárral nem fordul elő. Vagyis, ha a napi teendőnket terveznénk vagy új eseményt írnánk be, számíthatunk rá. Bármikor - és itt ez a lényeg.

 

Igaz, az a telefon mellett szól, hogy képes figyelmeztetni minket egy közelgő eseményre, akár többször is. De ez azért nem minden.

 

Egy naptárnál is léteznek módszerek arra, hogy ne maradjunk le a fontos programokról.

 

Tehetünk arról, hogy bizonyos időpontok kiemelten szerepeljenek a naptárunkban. Használhatunk például ragasztható jelölőket. Ha ilyen lóg ki a naptárunkból, tudjuk, hogy valami fontos vár ránk.

 

Megjegyzéseket is gyakran írnánk a naptárba

 

Egy hagyományos naptárba sokkal egyszerűbb megjegyzéseket fűzni egy időponthoz. Ezt ugyan az alkalmazásban is megtehetjük, de a legtöbbeknek ez még bonyolult. Sokkal gyorsabban megy, ha kézzel írunk mindent. Az idő pedig számít.

 

 

Ebből kiindulva sokkal hasznosabb a kézbe fogható naptár, ha megbeszéléseken veszünk részt. A gyors jegyzetelés így lehetséges. És akkor is hasznosabb a kézi agenda, ha a napunkat, a hetünket megtervezzük.

 

Persze lehet a kettő dolgot egyszerre is kezelni…

 

Miután bekerült a hagyományos naptárunkba minden tudnivaló egy programról, a figyelmeztetés miatt beírhatjuk a telefonunkba is. Erre mondjuk a nap végén szakíthatunk időt.

 

De nem csak a “hordozható” naptárakról érdemes szót ejteni.

 

Az irodai asztalunkra is célszerű kitenni egy naptárat. Azért, hogy mindig rá tudjunk pillantani az eseményekre anélkül, hogy lapozgatni vagy a telefonunkban böngészni kellene. Nem mellesleg, ha telefonon beszélünk valakivel, csak ide tudjuk beírni a találkozókat és itt tudjuk megnézni, hogy éppen szabad-e az adott időpont.

 

 

Láthatóan nem járt le a hagyományos naptár ideje

 

Mi azt gondoljuk, az okostelefonos megoldások mellet a hagyományos naptárak szerepe még mindig nagy. Nem beszélve arról, hogy egy elegáns naptár része a megjelenésnek. Ha megbeszélésre megyünk, a naptárnak is ott a helye a “csomagban”.

 

 

Amennyiben Ön is így látja és naptárat vásárolna, az Írókéz irodaszer webáruházban komoly választékot talál.