Ha borítékot vásárolna az irodai munkához, számos változat közül választhat. Legyen szó egyszerű levélfeladásról vagy olyan termék postázásáról, amihez biztonságos csomagolás szükséges. Érdemes megnézni a boríték kínálatot.

 

 

Boríték vásárlás segédlet!

 

A borítékok közül rengeteg méret áll rendelkezésünkre. A legismertebbek talán az LC6 és az LC5 méretűek, ezekből létezik jobb és bal ablakos kivitel és teljesen sima, egyszerű változat is. Egyes borítékok öntapadóval ellátottak, míg mások szilikonosak. Az enyvezett megoldást manapság ritkábban keresik.

 
 

Ha hosszúkás borítékot keresünk, az LA4-es méretűt válasszuk. Ha pedig nagyobb formátumúra lenne szükségünk, a TC4 és a TB4 is megfelelő lehet.

 

Ahogy a nyomtató papírokból, úgy a borítékokból is létezik környezetbarát kivitel.

 
 

Kapható továbbá redős talpas boríték is, ami már inkább tasaknak számít (gascofil és kraft borítékok). Ezek szintén nagyobb formátumúak. A talp részük általában 40-50 milliméter.

 
 

Ahogy a bevezetőben is említettük, kapható légpárnás boríték is. Ezeknek a mérete általában milliméterben van megadva a webáruházban. Külön a belső és külön a külső méret, így könnyen választhatunk a postázandó termékünkhöz megfelelő borítékot. Számos méret létezik egyébként az egészen kicsitől a 370x480-as méretig.

 
 

A légpárnás borítékokból (képen), tasakokból a legismertebb szín a fehér és a barna. De a választék ennél jóval szélesebb - amit talán kevesen tudnak. Nálunk kék, sárga és piros is kapható ezekből a borítékokból.

 

 

A boríték márkáját tekintve a webáruházunkban többnyire Viktoria és Euro termékek kaphatók, mindkettő kiváló minőséget ígér.

 
 

És, hogy mire használhatjuk a különböző borítékokat?

 

Nehéz lenne mindent felsorolni. Többnyire számlákat, szerződéseket és egyéb hivatalos dokumentumokat küldünk így. A légpárnás borítékokat leginkább webáruházak használják. Könyvek vagy más kisebb, szögletes tárgyak biztonsággal postázhatók az ilyen borítékokkal. A boríték termékkategóriában egyébként a légpárnásak (képen) a legnépszerűbb termékek.

 

A borítékra nyomtathatunk is

 

A legtöbb nyomtató tudja kezelni a borítékokat is, így a címzésnél nem lesz szükség a kézírásra. Csak arra célszerű figyelnünk, hogy a nyomtatónk gyártója által ajánlott boríték méretet válasszunk, egyébként károsodást okozhatunk a készülékben.

 

Hogyan címezzük meg a borítékot?

 

A címzéskor figyeljünk arra, hogy a címzett adatai - név, település, utca és házszám, valamint az irányítószám - a boríték jobb oldalára kerüljenek. Ebben a sorrendben. Ugyanígy a feladó adatai is. Csak ezeknek a bal felső sarokban a helyük.

 

A boríték címzésekor az is fontos, hogy 1,5 centimétert el kell hagyni alul, felül és oldalt is. És a címsorok között is azonos legyen a távolság. Javasolt továbbá nyomtatott, jól olvasható betűkkel írni. Ha pedig nyomtatunk, jó minőségű, fekete tintával dolgozó nyomtatót használjunk.

 

Amennyiben borítékot keres, nálunk online beszerezheti. Mutatjuk az Írókéz irodaszer webáruház teljes boríték kínálatát.