Ha otthon is szeretnénk maximálisan összpontosítani a ránk bízott feladatra, akkor a Wrike (projektmenedzsment szoftver) tippjeit érdemes elolvasni. Összesen 12 pontban foglalják össze a legfontosabb teendőket. Nézzük, melyek ezek!

 

 

 

Az első a világítás: a fénycsöves megoldástól óva intenek mindenkit. Ez ugyanis álmosít, így pedig nem leszünk túl produktívak otthon. Az a legjobb, ha a lehető legtöbb természetes fény esik az asztalunkra.

 

Egyébként pedig érdemes kifejezetten irodába való lámpákat beszerezni.

 

Az összpontosítás szempontjából fontosnak tartják, hogy az otthoni iroda csendes legyen. Lehetőleg ne tartsunk tévét a környezetünkben, és az ajtót is lehessen becsukni. Nem jó, ha a kisállatok, a gyerekek bejárnak hozzánk, ha dolgozunk. Ahhoz pedig, hogy az e-mailek, a weblapok figyelmeztetései se zavarjanak minket a munkában, használhatunk összpontosítást segítő appokat. Ilyen a StayFocus is.

 

Állítsuk be az otthoni irodában is a hőmérsékletet. 25 fok még alkalmas arra, hogy dolgozzunk. Ennél melegebben már álmosodunk és nem leszünk produktívak.

 

A körülöttünk lévő színek is sokat számítanak az összpontosítás szempontjából. A zöld és a kék például segít fókuszálni a feladatra. A sárga pedig inspirál és optimistává tesz. A pirosat, a narancsot kerüljük!

 

 

Tegyünk magunk köré az asztalra olyan dekorációs elemeket, amik mosolygásra ösztönöznek minket. Ezek lehetnek vicces irodaszerek, de családi fotók is.

 

Az asztalon legyen valamilyen növény. A zöld növények képesek csökkenteni a stresszt, és még a levegő is tisztább lesz általuk.

 

Ha van kedvenc zenénk, a háttérben halkan szólhat. Amennyiben valamire nagyon koncentrálnunk kell, akkor a klasszikus zene segíthet sokat - hívja fel a figyelmet a Wrike.

 

Az irodai asztal környezetében kaphatnak helyet a motiváló idézetek, olyan családi fotók, emlékek, amik segítenek átvészelni egy-egy nehezebb napot is. Ezek a tárgyak hozzájárulnak ahhoz is, hogy személyesebb legyen az asztalunk. És, ahogy korábban is utalunk rá, olykor meg is mosolyogtatnak minket, amire közben mindenkinek szüksége van.

 

Ügyeljünk arra is, hogy az irodaszerekből mindig jól felszereltek legyünk. Senkinek sem jó, ha mondjuk hirtelen kell nyomtató papírért rohanni egy nagy munka közepette. És ez igaz más irodaszerekre is.

 

A tízedik tipp: magunkra nézve fontos, hogy helyesen étkezzünk és legyünk hidratáltak, mindig fogyasszunk elég folyadékot. Attól még, hogy otthon vagyunk, ne nassoljunk és túl se együk magunkat az ebédszünetben. Hiszen így sokáig nem tudunk majd délután újra produktívan dolgozni.

 

Attól még, hogy otthonról végezzük a munkát, ugyanúgy fontos, hogy felöltözzünk. Ne legyünk egész nap pizsamában vagy melegítőben. Sokkal magabiztosabbnak érezzük magunkat, ha felöltözve dolgozunk. És sosem lehet tudni, hogy mikor kezdeményez valaki videóhívást.

 

Az utolsó Wrike-tipp: biztos szörnyen csábító, hogy kicsit tévézzünk vagy végezzünk egy kis házimunkát otthont, de ne tegyük. Ha elcsábulunk, sok elpazarolt óra lehet a vége. Ezért a szünethez állítsunk be időmérőt. És tartsuk is be a tervezett időket!

 

Azt gondoljuk, érdemes megfogadni ezeket a tippeket, hiszen így biztosan hatékony lesz az otthon végzett munka is. Mi pedig az Írókéz irodaszer webáruházban minden szükséges irodaszer beszerzésében segítünk.