Bármennyire is alkalmasak jegyzetelésre az okostelefonok, a jegyzetfüzetünktől nem vagyunk hajlandóak megválni. Miért lehetséges ez?

 

 

 

A jegyzetfüzet az idők során személyes tárggyá vált. Míg korábban viszonylag sablonosak voltak a jegyzetfüzetek, addig mára rengeteg változat létezik belőlük. Van, amelyik mérnököknek való, de olyan is kapható, ami kimondottan grafikusoknak ideális. Az, hogy milyen munkára való a jegyzetfüzet, leginkább az oldalak mintázatából derül ki. De nem csak ettől válik személyes tárggyá egy jegyzetfüzet. Hanem azért is, mert rengetegféle borítóval kapható. Vagyis a jegyzetfüzet tökéletesen alkalmas arra, hogy mások felé mutassuk, milyen a személyiségünk. Ezt pedig szívesen megtesszük. A jegyzetfüzetünket készséggel vesszük elő a társaságban. Különösen akkor, ha márkás a jegyzetfüzetünk. Az Apple telefont is szeretjük kitenni az asztalra. Így vagyunk a minőségi jegyzetfüzetekkel is.

 

Egy tárgyalás alkalmával mindenképpen. De az is “menő” dolog, ha egy kávézóban használjuk jegyzetelésre, tervezgetésre a noteszt.

 

A jegyzetfüzet és az okostelefon kiegészíti egymást

 

Fontos megállapítanunk, hogy bármennyire is okos egy telefon, a jegyzetfüzetet még nem képes tökéletesen helyettesíteni. Inkább kiegészíti egymást a két eszköz. Létezik ugyanis már olyan alkalmazás, amivel a kézzel írtakat digitalizálhatjuk a telefonban lévő jegyzetek közé. Erről itt írtunk. Meg azért kézzel írni még mindig egyszerűbb, mint a telefonba gépelni. Még akkor is, ha már léteznek olyan tollak, amiket az érintőképernyőn használhatunk. Ilyenek nálunk is kaphatók és korábban írtunk is ezekről. Ha kíváncsi lenne, itt elolvashatja ezt a bejegyzést.

 

De mi a helyzet a naptárakkal?

 

Ha már a jegyzetfüzeteket megemlítettük, a naptárakat is szóba kell hoznunk. Hasonló tulajdonságok igazak a naptárakra is. Egyediek, tükrözik az egyéniségünket és rengeteg változat létezik belőlük. És az is igaz, hogy naptár is található az okoseszközeinkben, mégsem a telefonba pötyögjük  a megbeszéléseken az időpontokat, a határidőket és a teendőket. Pontosan azért, mert jó érzés kézzel írni, és trendi dolog egy jó minőségű naptárat elővenni egy tárgyaláson, a társaságban.

 

Azért azt is megjegyeznénk, hogy a legtöbb naptár jegyzetelésre is alkalmas, így ha jól választunk, egyetlen eszközhöz két funkciót is kapunk.

  

Ha Ön is szívesen használ jegyzetfüzetet, itt kereshet az egyéniségéhez, a munkájához illőt. Naptárakat itt talál - olyat is, amiben van jegyzetelésre alkalmas felület. Ne felejtsük el azt se, hogy a jegyzeteléshez toll is kell. Az Írókéz irodaszer webáruház kínálatát itt nézheti meg.