Tudja, mi az a genotherm és a szalagos irományfedél? Netán hallott már a nyomósirónról vagy az előrendezőről? És azt tudja, mire való egy iratpapucs?

Ne aggódjon, ha ezek közül csak keveset ismer név szerint.

 

 

 

Van néhány irodaszer, amit valószínűleg nem név szerint keresünk. Egyszerűen bemegyünk a boltba, és leveszünk a polcról. De mi a helyzet akkor, amikor webáruházban keresgélünk? Íme, egy kis gyors magyarázat az imént említett termékekhez.

 

A genothermet sok irodában csak “bugyinak” nevezik. Ezzel a szóhasználattal terjedt el. Így már mindenki tudja, miről van szó. Szakszerűen leírva ez egy olyan irodaszer, műanyag fólia, ami a dokumentumok hosszú távú, lyukasztás nélküli tárolását teszi lehetővé. A genothermek többnyire az összes, szabványos, gyűrűs és emelőkaros iratrendezőbe lefűzhetők. Viszont ezekből is vannak egyszerűbbek és bonyolultabbak is.

 

Például az irodaszer webáruházunkban található olyan is, ami az oldalán hajtófüllel rendelkezik. Ha kíváncsi, itt megnézheti.

 

A következő termékünk a szalagos irományfedél. Ez megint egy olyan irodaszer, amit bizonyára minden, adminisztrációval foglalkozó naponta használ. Ez egy olyan, újrahasznosított kartonból készülő irattároló, ami szalaggal köthető össze. Egészen pontosan a két kartonlap közé helyezett A/4-es papírok szalag segítségével rögzíthetők. Igencsak gazdaságos dokumentum tároló eszköz. Hiszen kiemelkedően nagy a tárolókapacitása. És a lefűzött dokumentumok lyukasztást sem igényelnek, ezért a  hivatalos papírok könnyedén tárolhatók így.

 

 

Tudta, hogy ha nyomósirónt használ, akkor valójában rotringgel ír? Nálunk, az irodaszer webáruházban csaknem 100 féle nyomósirón közül választhat. Nézzen be az online boltunkba.

 

Mit teszünk, ha előrendezőt használunk?

 

Az előrendező megint csak egy dokumentum kezelésre alkalmas irodaszer. Valójában egy áttetsző műanyag, általában többféle színű elválasztó lapot tartalmazó mappa. Többnyire lehetőségünk van arra, hogy biztonságosan szállítsuk benne a dokumentumokat. Valamilyen módon ugyanis a legtöbb előrendező összezárható.

 

Az ötödik irodaszer, aminek a neve talán kevesek számára ismert: az iratpapucs. A könyveléshez, a dokumentumok tárolásához elengedhetetlen irodai kellék. És valószínűleg a legtöbbeknél ott is van a polcon. Általában kartonból készül, a tároláshoz nincs szükség a dokumentumok lyukasztására. Helytakarékos, és van olyan változata, ami gerinccimkével rendelkezik. Így a már rendszerezett dokumentumok bármikor könnyedén visszakereshetőek. A könnyű használatot még a kihúzólyuk is segíti. Már amelyik rendelkezik ilyennel. A strapabíróbb változatok műanyag borításúak, a legmodernebb darabok viszont teljesen műanyagból készülnek. Számos dizájnnal rendelhetők ezek az irodaszerek, az Írókéz webáruházban csaknem 120 féle iratpapucs közül választhat.


Kíváncsi rá, milyen termékekkel teheti még egyszerűbbé az irodai munkavégzést? Válogasson a kínálatból itt!