Ha olcsón vettünk nyomtatót, a nyomtatási költségek magasak lesznek? - merül fel sokakban a kérdés. Nem mondjuk, hogy ez törvényszerű, de az esetek többségében ez így van. A nyomtató gyártók ugyanis abban érdekeltek, hogy minél hosszabb időn át vásároljanak tőlük nyomtató festékpatront és tonert. Azzal pedig, hogy olcsón adják a nyomtatót, könnyen magukhoz “köthetik” a vásárlókat. Erre sokan nem is gondolnak, csak a jó árat látják, és már vásárolnak is.

 

 

Egy 2016-ban publikált, világszerte 8 ezer munkavállaló véleményét összesítő tanulmány szerint tízből négy válaszadó találkozott már a munkahelyén üres szappan- és papíradagolókkal, valamint nem megfelelően tisztított mosdókkal. Önnel is előfordult már hasonló?

 

Egy tanulmány szerint átlagosan napi fél órával kell kevesebbet ülni ahhoz, hogy nagyobb eséllyel kerüljük el az ülő életmód okozta negatív hatásokat. De persze az is számít, hogy milyen irodai székben ülünk a munka alatt és helyesen tartjuk-e magunkat.

 

A hatékony iratrendezés a munkahelyi produktivitás egyik meghatározó feltétele. A Facebook oldalunkon postoltuk nemrég, hogy az irodai dolgozók naponta átlagosan 1,5 órát töltenek a munkájukhoz szükséges dolgok keresésével. Ami egy évben 6 hetet jelent… Ez pedig nagyon sok értékes idő. Vagyis lényeges, hogy foglalkozzunk az irataink rendezésével, archiválásával. De milyen eszközök szükségesek ehhez?

 

Névnapja lehet valamelyik hölgy munkatársnak, mert virággal érkeznek a férfiak az irodába. (Aki meg nem hozott magával, mert elfelejtett ránézni a naptárra, szégyenkezve szalad el az első virágárusig.) Magdikának pedig – mert hát róla van szó – egyre több a virág az asztalán. Ideje lenne vázába tenni őket, mielőtt vízért kiáltanak…

Hajlamosak a szülők azt hinni, amikor már túl vannak az iskolatáska, a füzetek, a tolltartó, a tollak, a tornazsákok és még néhány, fontosnak tartott iskolaszer megvásárlásán, hogy most aztán egy ideig feléje se kell menni a boltoknak. Pedig eljön a szeptember, eltelik az első hét az iskolában, és kiderül, hogy mennyi minden hiányzik még a „készletből”. Gyakorlott szülőknek ismerős a helyzet.

 

 

Ha csak tíz irodaszert választhatna, amit a munkahelyi asztalán tarthat, ezek legyenek azok.

 

Az emberiség 2017-ben valamivel több, mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait – adta hírül WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete. Mindez azt jelenti, hogy az év hátralévő hónapjaiban úgy élünk, mintha nem egy, hanem 1,7 Föld állna a rendelkezésünkre.

 

Készült egy felmérés, amiből egyebek mellett az is kiderült, mennyit költ egy család az iskolakezdésre, azon belül az egyes iskolaszerekre. Mutatjuk a számokat.

 

Ha Önnek is fontos, hogy produktív legyen a munkában, ezeknek a felméréseknek az eredményét érdemes áttanulmányoznia.