Az ellentétek vonzzák egymást
Az ellentétek vonzzák egymást
2020.04.13.
Ismerd meg az aszinkronmechanika működését!

Az aszinkronmechanika az irodai székek mechanikáinak egy fejlettebb változata, amely sokkal szélesebb körű beállítási lehetőséget biztosít használója számára. A szinkronmechanikához képest az aszinkronmechanika még szabadabb felhasználói élményt nyújt, aki az egyszerűbb kezelés híve, válaszd az elsőt, de aki vágyik egy kis pluszra, annak érdemes az aszinkronmechanika mellé letenni a voksát.

A mozgás szabadsága

Akárcsak a ruhaiparban az irodai székek gyártása során is fellép a konfekció-gyártás, vagyis a nem személyre szabott kivitelezés. Nem csoda, hiszen ahány ember, annyi testarány, magasság és mozgáskultúra. Emiatt a tervezés során a gyártók kénytelenek igazodni az „átlagos” testarányokkal rendelkező emberképhez.

Mik is ezek az ideális tulajdonságok?

   - A gerinc dupla S-rajzolatot formál.

   - A térdek és csípő 90° szöget zárnak be ülés közben.

   - A könyökök derékszögben hajlanak be, az alkarok párhuzamosak az asztallappal.

   - A lábfejek 90° szöget zárnak be a sípcsonttal.

De mielőtt megijednénk, hogy nem találjuk meg a számunkra ideális irodai „társat”, a tervezők olyan megoldást fejlesztettek ki, amellyel személyre szabhatóvá tehetjük a „merev” rendszert. Megszületett az aszinkronmechanika, amelynek segítségével az ülőlap és a háttámla dőlésszöge külön-külön, egymástól független állítható be. Az aszinkronmechanikával ellátott szék használója olyan üléspozíciót vehet fel, amely saját testi adottságaival, illetve az adott munkával/munkakörrel összhangban van.

Hogyan működik?

Az aszinkronmechanikát kezelő kar az ülőlap alatt jobb oldalon hátul található. A kar felfelé húzásával nyithatjuk meg a mechanika működését, a támla dőlésszöge kb. 20°-os eltéréssel, míg az ülőlap további 5°-os lejtéssel állítható be. A kar lefelé tolásával, vagyis a mechanika zárásával az adott üléspozíció rögzíthető. A aszinkronmechanika esetében az ülőlap és a háttámla nem képes folyamatos mozgást végezni, hiszen külön állíthatók be, a beállítás után pedig fixálni szükséges őket. Folyamatos szinkronmozgásra csak a szinkronmechanika képes.

Ha Téged is vonzz a mozgás szabadsága, válaszd a MAYAH „Champion” menedzserszéket, amely sokoldalú beállításaival és elegáns megjelenésű, puha tapintású, bonded bőrkárpitjával kiemelkedik az átlagos irodai székek sorából!