„Nincs annál szörnyűbb, mint egy üres íróasztal, amire reggel leteszed a laptopodat, amin nyolc órán keresztül dolgozol, és körülötted szinte semmi dekorációs sincs, se egy személyes tárgy, se egy kép a falon…”

 

 

Ezt egy irodai dolgozó, egy hölgy írta az egyik fórumozó oldalra. Tényleg szörnyű lehet ilyen körülmények között dolgozni. Nőknek különösen.

 

Pedig mindenki tudja, hogy egy otthonosan berendezett iroda jelentősen javítja a dolgozók hangulatát. Sivár irodában senki se szeret dolgozni. Hogyan várhatnánk el jó teljesítményt azoktól az irodai alkalmazottaktól, akik nem érzik jól magukat a munkahelyükön? Pedig ezen igen könnyen, kevés anyagi ráfordítással is lehet segíteni. És mindjárt jobb lesz a hangulat, a közérzet, annak következtében pedig a munkavégzés minősége, magyarul a termelékenység.

 

Tegyük otthonossá az irodát!

 

Erre számos lehetőség kínálkozik. Ha megnézi az Írókéz irodaszer webáruház irodai berendezési tárgyait, mindent megtalál közöttük, amire szüksége lehet az otthonos iroda kialakításához.

 

De menjünk lépésről lépésre!

 

Elsőként nézzük végig azokat a berendezési tárgyakat, amik ahhoz kellenek, hogy praktikusan tudjuk tárolni például a kabátunkat, az esernyőnket.

 

A ruhafogasok, állványok és akasztók széles választéka lehetővé teszi, hogy közülük rendelje meg azt, ami méretben, kialakításban leginkább illik az ön irodájába. Az ALBA fém-fa kombinációjú ruhafogas például esernyőtartóval, levehető esővíz csepegtető tálcával készült igazán dizájnos kivitelben.

 

De talál a kínálatban teljes egészében fából készült ruhafogasokat is – ezek többféle divatos színben készültek.

 

Amelyik irodában több hely van, illetve külön helyiséget rendszeresítettek a dolgozók kabátjainak elhelyezésére, ott célszerű a mobil ruhaállványok közül választani. Az ALBA márkájú fekete színű kombinált acél ruhaállvány kapacitása 16-38 vállfa, függően az akasztórúd mintázatának irányától (az akasztórúd egyébként 180°-ban megfordítható). A tartóoszlopokon 8 kis akasztót is elhelyeztek a kiegészítők számára, felül pedig rácsos kalaptartót alakítottak ki. A ruhaállvány kerekekkel gurítható, de rögzíthető is.

 

ruhaállvány vásárlás az irodába

 

Amelyik irodában szekrényben helyezik el a kabátokat, ott vállfákat célszerű vásárolni, ezekből is rendelhet az Írókéz irodaszer webáruházból.

 

Az esernyőtartóknak is számos változata szerepel a kínálatban.

 

 

Bármelyiket is választja, a lényeg, hogy formájában, színében jól illeszkedjen az iroda bútorzatához, hangulatához, no meg praktikusan legyen elhelyezhető.

 

Lépjünk tovább! Mi az, amitől még otthonosabbá tehetjük az irodánkat?

 

Legyenek képek a falon! No, nem arról van szó, hogy drága festményeket kellene vásárolni, hiszen egy-egy tájkép, csendélet vagy életkép is jelentősen hozzájárul a hangulatos iroda imázsához. Ehhez pedig képkeretekre lesz szükség. Válasszon ezek közül! Talál a kínálatban olyat is, ami falra akasztható, illetve tetszés szerint az asztalon is elhelyezhető.

 

Mi hiányozhat még az otthonos irodából?

 

Például a falióra. Csaknem ötven különféle faliórát talál az Írókéz irodaszer webáruházban.

 

A falióra manapság már nem elsősorban az eredeti funkciója, azaz a pontos idő figyelemmel kísérése miatt fontos része az otthonos irodának, inkább a dizájn miatt. Szeretik az emberek, ha egy szép falióra is díszíti a helyiséget, ahol szinte az egész napjukat töltik. A pontos időt meg úgyis látják a laptop vagy a telefon kijelzőjén.

 

És végül jó szívvel ajánljuk, hogy legyenek vázák is az irodában.

 

A hölgyek minden bizonnyal gondoskodnak arról, hogy legyen bennük virág – ha nem is élő, de legalább valami szép színes művirág.

 

A hangulat kedvéért. Mert – mint az elején írtuk – nincs annál szörnyűbb, mint amikor sivár az iroda, ahol dolgozunk, ahol munka közben is jól akarjuk érezni magunkat.