Nem mindegy, milyen irodaszerek vesznek körül minket. És az sem, hogyan rendezzük be az íróasztalunkat. Megmutatjuk, hogy néhány egyszerű dolog hogyan tud hozzájárulni a produktívabb munkavégzéshez.

 

 

 

Kezdjük a kényelemmel

 

Ha például nem jól állítjuk be az irodai székünket, a nap végére elfáradunk. De már munka közben érezhetjük, hogy valami nincs rendben. A helytelen tartás miatt megfájdul a nyak, elfárad a hát. Ezek a problémák együtt pedig komoly fáradtságérzetet eredményezhetnek, ami bizony ront a termelékenységünkön. Nem árt tehát kellő időt szánni a jó irodai szék vásárlására.

 

Viszont a jó szék nem elég. A helyes beállításra is figyeljünk oda. Az erre vonatkozó korábbi írásunk itt olvasható.

 

Irodaszerek, amik segítik a munkahelyi produktivitást

 

A másik nagyon fontos dolog az irodaszerek, dokumentumok rendezése. Káoszban nehezen megy a munka. Nem árt ezért rendet tartani az íróasztalon. Persze vannak olyanok, akik átlátják a rendetlenséget, mégis: a többség a rendben lesz képes a produktív munkára. A rend megtartásához pedig jó, ha például megfelelő iratrendezőket használunk. Olyanokat, amelyeknek a segítségével pillanatok alatt vissza tudjuk keresni az archivált dokumentumainkat.

 

De az irodaszerek közül a tollakat, a vonalzókat, a kiemelőket is célszerű rendben tartani. Az elkeveredett irodaszer ugyanis időveszteséget és felesleges idegeskedést eredményezhet.

 

Az irodaszerek rendezésére szolgáló tartók manapság már nagyon dizájnos formában kaphatók. Amik egyébként a színeiknek köszönhetően akár inspirálóan is hathatnak.

 

Szóval amellett, hogy általuk könnyedén rendet tarthatunk, észrevétlenül még segítik is a munkánkat.

 

Megjegyzés: ha megszabadulna néhány papírtól, szkennelje be azokat, és úgy archiválja a felhőben. Ha rendszeresen digitalizál dokumentumokat és nyomtat is, válassza az irodádba praktikus multifunkciós nyomtatót.

 

A színek

 

Nem mindegy az sem, hogy milyen színű az iroda. A Wright elmélet szerint a kék serkenti az elmét, a sárga alkotásra ösztönöz, a zöld pedig megnyugtat. Persze nem mindenki tudja kifesteni az irodáját. Ezért ahhoz, hogy a színek segítségével tegyük kicsit produktívabbá magunkat, sokszor nem marad más választásunk, csak a színes irodaszer vásárlása.

 

A természet

 

Vigyünk az irodába egy kis természetet! Azt valószínűleg nem kell senkinek sem magyarázni, hogy miért. Már egy kis cserepes növény is csodákra képes. A zöld növényekkel ugyanis kimutathatóan növelhető a termelékenység, a kognitív figyelem. Ezt is kutatások igazolják.

 

A megfelelő fény is rendkívül fontos. Ha irodaszert keresgélünk, nézzük meg az asztali lámpákat is. Egy korábbi bejegyzésünkben taglaltuk, milyen egy jó irodai lámpa. Célszerű ezt elolvasni, hiszen ha jól választunk, teszünk a szemünk egészségéért, és még a termelékenységünket is növeljük.

 

Ez nem minden

 

Az ideális munkakörnyezetet természetesen nem lehet csak irodaszerekkel, tárgyakkal létrehozni. Szakértők szerint szükség van a nyitott terekre, a természetes fényre és a friss levegőre. Nem beszélve arról, hogy a gördülékeny munkavégzéshez mennyire fontos a korszerű technológia is. Mi, az Írókéznél segítünk abban, hogy megtalálja az Ön irodájába leginkább megfelelő eszközt. A jó választáshoz igyekszünk hozzájárulni a blogunkban olvasható, rendszeresen frissülő hasznos tippekkel. A kényelmes vásárlást pedig az irodaszer webáruházunkkal segítjük. Nézzen körül a több ezer termékünk között!

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider