A nyomtatóra nézve is komoly veszélyei lehetnek a hamisított festékpatronok, tonerek használatának. A nagy gyártók termékeire hasonlító gyenge minőségű utánzatok, klónok akár tönkre is tehetik a nyomtatót. Mi a megoldás?

 

 

Először is ne vegyünk meg gyanúsan olcsó nyomtató kellékanyagot. A klón festékkazetták előállításakor ugyanis minden más gyártási kritérium elé helyeznek egy szempontot: nagyon olcsónak kell lennie. Arra már kevésbé figyelnek ezek a gyártók, hogy minőség is párosuljon a termékhez. A biztonságról nem is beszélve.

 

Azok, akik klón nyomtató festékpatront vásárolnak, gyakrabban számolnak be a nyomtató meghibásodásáról. Ami jobb esetben javítható mechanikai problémát jelent. De előfordul az is, hogy végleg tönkremegy a készülék. Ekkora rizikót pedig nem ér a gyanúsan olcsó patron.

 

A klón nyomtató kellékanyagok gyártói amellett, hogy gyakran silány minőségű terméket állítanak elő, még jogilag is aggályos tevékenységet folytatnak. Ugyanis sokszor sértenek szabadalmi jogokat, amikor lemásolják bizonyos gyártók termékeit. Esetünkben a nyomtató kellékanyagokat.

 

De nem csak a klón nyomtató festékkazetták okozhatnak problémát. Ugyanúgy veszélyes a nyomtatóra a nem megfelelően felújított, újratöltött kellékanyag is. Ugyanis a kétes gyártók termékeit gyakran nem is vetik alá minőségellenőrzési eljárásnak. Sőt, sokszor az újratöltés is problémásan történik. Mindezek összessége nagyobb eséllyel okozhat hibás nyomtatást, rosszabb esetben pedig a nyomtató meghibásodását is eredményezheti.

 

nyomtató - irodaszer webáruház

 

Mi a teendő?

 

Leginkább az, hogy megbízható helyről, megbízható nyomtató kellékanyagot vásároljunk. Mi az Írókéz irodaszer webáruházában kiemelten ajánljuk az Emstar kellékeket. Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben is írtuk: az Emstar nyomtató kellékanyagok egy meghatározó európai gyártó termékei. Az Emstar festékpatronok amellett, hogy minőségi szempontból auditált termékek, még környezetvédelmi tanúsítványokkal is rendelkeznek. Ez pedig megint csak nem elhanyagolható szempont, ha nyomtató kellékanyagot vásárlunk.

 

A megbízható gyártók, forgalmazók a környezet védelmére is ügyelnek

 

Egy úgynevezett begyűjtő rendszer segítségével felvásárolják és újrahasznosítják vagy megsemmisítik az elhasznált festékkazettákat. Mindezt pedig úgy, hogy betartják a szigorú törvényi előírásokat.

 

A klónok gyártói ezzel szemben erre nem figyelnek. Az Ázsiából érkező silány minőségű utánzatok újrahasznosítása ugyanis nem megoldható (bár ez törvényileg sem lenne lehetséges). Így a tönkrement klónok legtöbbször a kukában végzik, ami pedig komolyan károsítja a környezetet.

 

Szóval, amennyiben nem szeretné, hogy silány legyen a nyomtatás minősége és a nyomtatóját sem szívesen tenné ki különböző veszélyeknek, válasszon megbízható gyártótól, forgalmazótól származó eredeti vagy utángyártott nyomtató kellékanyagot. Például itt.