Levi szomorúan jött ki az iskolából, s már mondta is az édesanyjának a rosszkedvének az okát: nem sikerült a gyurmamacija a kreatív szakkörön. És biztosan azért nem, mert neki zöld gyurmája volt, nem úgy, mint a Bercinek, akinek viszont barna, és az égetés után éppen úgy nézett ki, mint egy igazi bocs. Az övé meg széttörött.

 

 

 

 

Az édesanyja próbálta megvigasztalni, de mindaddig kevés sikerrel, amíg meg nem ígérte neki, hogy legközelebb barna gyurmát vihet a szakkörre.

 

Színes gyurmát ma már sok helyen lehet vásárolni, és mielőtt Levi okfejtése szerint gondolkodnánk, szögezzük le rögtön: nem feltétlenül a gyurma színe az oka annak, ha megreped vagy széttörik a figura az égetés után.

Ha valahol, az Írókéz webáruházában biztosan megtalálja a gyermekének leginkább megfelelő kreatív hobbi gyurmát az ott megrendelhető csaknem kétszázféle termék között.

 

Ha megnézi, láthatja, hogy itt inkább azzal akadhat némi gondja, hogy rátaláljon az igazira. Talán akkor ér célt a legkönnyebben, ha beírja a keresőbe a jellemző kifejezéseket.

Az „égethető gyurma” szókapcsolatra már csak 153 terméket jelez a rendszer, de ha például azt írja be, hogy „levegőre száradó gyurma”, mindössze nyolc termék jellemzőit kell végigbogarásznia, hogy megtalálja az önnek vagy a gyermekének legalkalmasabb gyurmát.

 

És természetesen válogathat színek szerint is. Piros gyurmából például tizenegy félét talál a meggypirostól az indián pirosig. Ha pedig nem tud dönteni a különböző színek között, válassza a 480 grammos display gyurmát, amiből van olyan kiszerelés, ami az alapszíneket tartalmazza tizenkét tégelyben, egy másik pedig különleges színekből - barna, rózsaszín, narancs, zöld, lila, szürke - áll ugyancsak tizenkét tégelyes kiszerelésben. (A színek tetszés szerint variálhatóak) Ez a gyurmafajta a levegővel érintkezve szárad, a gyerekekre egyáltalán nem ártalmas, rendkívül biztonságos, flexibilis, és nem repedezik.

 

gyurma vásárlás webáruház

 

A „gyurma készlet” szavakra is legalább tizenhat találatot eredményez az Írókéz weboldala. Vannak közöttük négy, tíz, de akár huszonnégy darabosak is, az áruk ennek megfelelően változik. A huszonnégyes már nem is annyira Levinek ajánlott, hanem inkább az édesanyjának, már amennyiben az anyuka is kreatív, vagy az szeretne lenni. A készlet tartalma a formázás után kiégethető, ami előmelegített sütőben alufóliára helyezve maximum 30 percen át 110°C-on történhet. A készlet színei egyébként tiszták, de a tégelyek keverhetőek.

 

Az elsősorban gyermekeket célzó, gyurmázásra alkalmas kreatív modellező szettek egyébként számos különféle figura elkészítésére alkalmasak. Készülhet belőlük például állatfarm, életre kelhetnek általuk lovagok, dínók, pónik, s még sorolhatnánk a különféle formákat és lehetőségeket. Kell hozzá egy kis fantázia, némi kézügyesség – a legkisebb gyerekeknek szülői segítség. S ha a szülőkből se hiányzik a kreativitás, előbb-utóbb az ő fantáziájukat is megmozgatják a hobbi gyurmák.

 

Ja, és nem csak gyurmákból áll az Írókéz hobbisarka. Nézze meg a kreatív termékcsaládot is.