Nem mindegy, milyen nyomtatóhoz milyen papírt választunk. És az sem, hogy milyen patront és tonert használunk.

 

 

Kezdjük ez utóbbival. A gyártók a saját készítésű termékeikre esküsznek. Szerintük - érthető módon - az eredeti nyomtató toner és eredeti nyomtató patron a legjobb. És ez valószínűleg így is van. Viszont az eredeti nyomtató kelléket nem mindig tudjuk megvásárolni. Ennek ellenére minőséget szeretnénk. Ekkor jöhet szóba az utángyártott termék. Viszont ebből csak a minőségi toner és patron vásárlása ajánlott. Nyilván senki sem szeretné, hogy a pár ezer forintos spórolás miatt tönkremenjen a nyomtatója.

 

Ha ajánlhatunk utángyártott, fotók nyomtatására is alkalmas tonert és nyomtató patront, akkor az Emstar termékeit javasoljuk. A cég minőségi utángyártott nyomtató kellékeket kínál megfelelő áron.

 

A legjobb fotók egyébként akkor nyomtathatók, ha a nyomtatónk olyan konstrukciójú, amiben külön festékkazetta felel az alapszínekért. Viszont akkor sincs gond, ha nekünk nem ilyen a nyomtatónk. A hagyományos két kazettás készülékkel is nyomtathatunk fotókat, viszont néhány dologra ebben az esetben is érdemes odafigyelni.

 

 

Ha a tonert és a patront beszereztük, nézzük meg a papírokat is. Egyes nyomtatók kifejezetten szeretik a fényes felületű papírokat, másokon viszont nem. Bizonyos felhasználók tapasztalatai szerint a Canon kevésbé kedveli a fényes papírokat, inkább a matt felületre készít jó fotókat. Ezt sajnos csak tapasztalás útján deríthetjük ki, vagy úgy, ha kifejezetten a nyomtató gyártójának a fotópapírját választjuk. De ez valamivel drágább lesz. A minőség viszont garantált.

 

Arra is figyeljünk oda, ha fotópapírt vásárolunk, hogy külön válasszunk a tintasugaras nyomtatóhoz és külön a lézer nyomtatóhoz. A vásárlás előtt tehát nézzük meg a csomagolást, a webáruházban pedig a leírást. A gyártók ugyanis ezt ráírják a termékre.

 

Amennyiben az árakra vagyunk kíváncsiak, a legjobb, ha a lap/ár viszonyítást nézzük meg.

 

A tényleges megrendelés előtt pedig azt is vegyük szemügyre, hogy milyen a papírunk súlya. Irodai felhasználásra, prezentációk minőségi bemutatására alkalmas a 90 grammos fotópapír. Viszont, ha valódi fotó minőséget szeretnénk, legalább 180 grammos verziót válasszunk.

 

Még egy dolog. A minőségi fotó nyomtatásához minőségi fotók kellenek. A felbontás legyen legalább 150 pixel, de a legjobb, ha a nyomatok 300 pixelben készülnek.

Ha innen nézzük, nem érdemes nagyítgatni a képeket. Egy rossz minőségű fotóval a legjobb patron és fotópapír sem képes csodát tenni.

 

Ha tehát minőségi fotót nyomtatnánk, ügyeljünk a választásra. Vásároljunk megbízható patront, a nyomtatónkhoz való fotópapírt, és olyan képet nyomtassunk, aminek a felbontása alkalmas erre.