Milyen nyomtató kellékanyagot vásároljak? Olcsó, kétes eredetű klónt vagy olyat, ami megbízható gyártótól származik, de kicsit drágább?

 

 

Szerintünk nem kérdés. Vásárlói szemszögből nézve egyáltalán nem éri meg olyan nyomtató kellékanyagot vásárolni, ami gyenge másolata a minőségi termékeknek. Amellett ugyanis, hogy veszélyeztetjük a nyomtatónk épségét, közvetett módon még a szabadalomsértésben is részt veszünk.

 

Egyes kínai gyártók ugyanis sokszor teljesen lemásolják bizonyos márkák nyomtató kellékanyagait, és saját márkanéven értékesítik azokat. Ezek hamisítványok. Ráadásul úgy teszik mindezt, hogy a minőségre egyáltalán nem figyelnek. Legfeljebb csak az áruk lesz kedvező. Az ilyen termékeket klónoknak hívjuk.

 

Nézzük meg kicsit részleteiben a dolgot!

 

A klón - pontos meghatározás szerint - egy olyan új festékkazetta, funkcionális másolat, amit nem a nyomtató készülék eredeti gyártója, hanem egy harmadik fél állít elő, és saját márkanéven hoz forgalomba. Ez az, amit a nyomtatónk szempontjából is rizikós megvásárolni. Ráadásul, ha ilyet veszünk, akkor támogatjuk a szabadalomsértést elkövető gyártókat, forgalmazókat.

 

De azt is érdemes tudni, hogy a klón nem egyenlő az újragyártott nyomtató kellékekkel.

 

Az újragyártott festékkazetta ugyanis egy olyan eredeti kazetta, amit egy harmadik fél felújított, az alkatrészeket kicserélte, megtisztította, majd újra feltöltötte tintával vagy festékporral. Fontos szempont, hogy ezekben az esetekben megtörténik a főbb kopó alkatrészek cseréje, emellett pedig az újragyártás folyamata mögött alapos termékfejlesztés és minőségellenőrzés van.

 

Bizonyos esetekben csak a festékanyag utántöltése történik meg - ekkor beszélhetünk utántöltött festékkazettáról.

 

Nem kérdés, melyiket válasszuk

 

Jobban tesszük tehát, ha a valamivel magasabb ár ellenére is inkább az eredeti vagy az újragyártott festékkazettát veszük. Méghozzá olyat, ami tényleges minőséget garantál.

 

De hogyan győződhetünk meg arról, hogy jó nyomtató kelléket vásároltunk?

 

Leginkább úgy, ha szakértőtől vásárolunk. Méghozzá megbízható terméket. Mi például az Emstar nyomtató kellékeket ajánljuk. Az Emstar ugyanis egy meghatározó európai gyártó terméke. A cég pedig komolyan gondolja, amit csinál, ugyanis rendelkezik a legmagasabb követelményekkel bíró ISO gyártási és környezetvédelmi tanúsítványokkal. De nem csak a gyártó, hanem maguk a termékek is egytől egyig auditált minőségirányítási védjegyeket hordoznak.

 

Emstar nyomtató kellékanyag

 

Így, ha ilyen terméket vásárolunk, nem kell attól tartanunk, hogy a klónok gyártóit, forgalmazóit támogatjuk. És attól sem kell félnünk, hogy a pénzünkért nem kapjuk meg az elvárható minőséget.

 

Az Emstar nyomtató kellékek egyébként Magyarországon az Írókéz irodaszer webáruházban vásárolhatók meg. A teljes termékkínálat itt.