Nem mindegy, mi vesz körbe minket az irodában, hiszen mindenki szeret kényelmesen dolgozni. Nem véletlen, hogy az irodai asztalunk többnyire tükrözi az otthonunkat. Van, aki rendetlenebb, de a káoszban is megtalál mindent. Mások precízek, mindet rendben tartanak, még a tollak, a jegyzetfüzetek is derékszögben állnak. De kire milyen tulajdonságok jellemzők?

 

 

A szervezett rend megbízhatóságot sugároz. Valószínűleg ennek a munkahelyi asztalnak a tulajdonosa feladatorientált és lelkiismeretes.

 

Viszont ha valaki rendetlen, az sem feltétlenül jelent rosszat. A kreatív emberek gyakran hagynak kupit az asztalon.

 

Sokan, ha meglátnak egy ilyen asztalt, a káosz miatt azt gondolják, hogy kellemetlen ember lehet a tulajdonosa. De ez nem feltétlenül van így. Bár az igénytelen rendetlenség nem egyenlő a rendezett káosszal.

 

A kreatívokra jellemző még, hogy különleges tárgyakat, eszközöket is tartanak az asztalon. Olyat, amit más talán még sosem látott. Őket általában a nyitottság jellemzi. Sok ilyen dolgozóval találkozhatunk a kreatív ügynökségeknél, reklámcégeknél.

 

Ami pedig ide kapcsolódik és érdekesség, hogy egyes vállalatok ösztönzik az alkalmazottakat, hogy inspirálóan rendezzék be a környezetüket. Az Etsy például külön anyagi keretet is kínál erre a dolgozóinak. Ők tudják, mennyire fontos, hogy milyen irodaszerek és inspiárló tárgyak, eszközök vesznek körbe minket.

 

Vannak olyan dolgozók, akik mindenféle plakátokat, nagy emberek “üzeneteit” teszik látható helyre. Ők általában kicsit érzelmes típusok. Náluk sokszor megjelennek a képkeretek. És kikerülnek a családi fotók.

 

Egyes dolgozók viszont a kelleténél talán nagy hangsúlyt fektetnek a kényelemre és az extrákra. Jó fotel, irodai szék, kínálható édesség és exkluzív eszközök sora. Ők ezzel igyekeznek barátságos és hívogató környezetet teremteni. És mások tudtára adni, hogy jól járnak, ha vele “barátkoznak”. Így építenek gyakran jövedelmező kapcsolatot.

 

 

Legyen bármelyik tulajdonság is ránk jellemző, tény, hogy az irodai berendezés fontos. Az asztalunk sokat elárul rólunk, de az elsődleges szempont az, hogy mi jól érezzük magunkat. Munkáltatói oldalról is sokat számít, ha egy dolgozó jól érzi magát a környezetében. Sokkal produktívabb lesz a munkában.

 

De nem csak a kellemes környezet, hanem a praktikus eszközök is hozzájárulnak a gördülékeny munkavégzéshez. Legyen szó akár az iratrendezést könnyítő irodaszerekről vagy csak egyszerű, megbízható tollakról, esetleg valóban tapadó postitekről, jegyzetelőkről.

 

Megállapíthatjuk, hogy az irodai asztal megfelelő berendezése a dolgozónak és a munkáltatónak egyaránt érdeke. És, ha már a napunk nagy részét a munkahelyen töltjük, miért ne legyen valóban kényelmes és otthonos az irodai környezetünk.

 

A berendezéshez itt nagyon hasznos dolgokat mutatunk.