Van, aki a folyadékkal átitatott kendőkre, más az antisztatikus spray-kre és van, aki a szén alapú cserélhető tisztítófejekre esküszik. Ön szerint melyik a leghatékonyabb kijelző tisztító módszer? Hogyan lehet karcmentesen megtisztítani az érintőképernyős mobileszközöket? Mutatjuk.

 

Lássuk be: a feladat egyáltalán nem egyszerű, egyszerinek pedig pláne nem mondható, hiszen akár táblagépről, akár mobiltelefonról van szó, az eszközök képernyőjét gyakran és mindenáron tisztán kell tartanunk. És nem csak azért, mert tisztaságmániásak vagyunk, és nem szeretnénk senki elől dugdosni a készülékünket, hanem amiatt is, hogy a lehető legjobban meghosszabbítsuk az adott eszköz élettartamát. Ezeknél a készülékeknél ugyanis a képernyő állapota nagyban befolyásolja az élettartamot.

Tényleg mindenáron – azaz költséget nem kímélve – kell törekednünk a kijelző tisztaságára?

Azért vannak fokozatok, mint az Írókéz irodaszer webáruházának kínálatában is. Száznál több tisztító eszköz és módszer közül válogathat, s ha alaposan szemügyre vette valamennyit, láthatja, hogy árban is megtalálhatja az ön számára legalkalmasabbat.

De mégis: melyiket érdemes választani?

Próbálkozzunk először a mikroszálas kendőkkel. Közöttük találtunk rá a VICTORIA Green-re, ami – mint a neve is mutatja – környezetbarát termék. A csomagolás száz, tisztítófolyadékkal átitatott antisztatikus kendőt tartalmaz. Ezek képernyők, PC-eszközök, számítógépházak, billentyűzetek, telefonok vagy egyéb készülékek műanyag felületeinek tisztítására alkalmasak. A henger fedele visszazárható, a termék csomagolása újrahasznosítható anyagból, a kendők pedig 100 százalékban biológiailag lebomló anyagból készültek. A használt tisztítószer nem tartalmaz veszélyes vagy ökológiailag ártalmas vegyszert. Ezeket a kendőket minden nap egyszer bevetve könnyedén eltávolíthatjuk a képernyőről a szennyeződéseket.

Nézzünk körül a különféle tisztító folyadékok, spray-k és gélek között is. Válasszunk ki példának egy pumpás változatot. Ez a 250 milliliteres termék, amelynek az ára alig haladja meg a 2 ezer forintot, TFT, LCD és CRT monitorok tisztítására egyaránt alkalmas, nem maszatol, nem gyúlékony, mivel alkoholmentes. A termék a gyártása során kevesebb vegyianyag-felhasználással készül.

De ne ragadjunk le ennél, nézzünk meg egy olyan változatot, amelyik lényegében az előző kettő együttese.

A FELLOVES tisztítókészlete különleges, 2 az 1-ben formula, ami tisztítja és fényesíti kedvenc kellékeit, ráadásul kellemes eukaliptusz illattal ajándékozza meg a használóját. Csak fel kell rázni a flakont, hogy felkeveredjen az oldat, aztán fújni vele a csomagban lévő törlőkendőre, és máris lehet fényesítve szárazra törölni a kijelző felületét. Alkalmazható táblagéphez, laptophoz, okostelefonhoz, MP3 lejátszóhoz és játékgépekhez egyaránt. A praktikus méretű flakon könnyen hordozható. Igaz, hogy több mint ötezer forintba kerül, de jelentősen meghosszabbítja az érintőképernyők élettartamát.

Kifejezetten az okostelefonokhoz - hatásos kijelző tisztító

És ne feledkezzünk el körülnézni az aktívszenes kijelzőtisztító megoldások között se. A kétezer forintba kerülő Smartklear - Lenspen például kifejezetten az okostelefonokon képződött ujjlenyomatok eltávolítására lett tervezve. Tisztítófeje ugyanazzal a szén alapú összetétellel rendelkezik, mint az összes többi LensPen termék. Semmi folyadék, kendő vagy spray. Mutatjuk a kapcsolódó videót.

A fentebb felsorolt eszközöknek és eljárásoknak számos különféle változata létezik az Írókéz irodaszer webáruházában, talán kettőt érdemes még kiemelni, a BEAM és a DROP termékeit. Hogy miben különlegesek, azt több fotóval is illusztrálják az Írókéz irodaszer szakértői.