A borítékolás sokak számára az egyik legnehezebb csomagolási művelet. A borítékolni kívánt levél ugyanis – leszámítva a szabványosnak mondható üdvözlőlapokat – rendszerint vagy túlságosan nagy, vagy túlságosan kicsi a fiókban lapuló borítékok méretéhez képest. Százféle borítékot pedig nem szoktunk otthon tartani. De még az irodákban és más munkahelyeken sem, hacsak nem kifejezetten ezzel foglalkozó cégről van szó.

 

Ezért vannak az olyan webáruházak, mint az Írókéz, hogy gyorsan és könnyen válogathassunk a különféle borítékok közül.

Nézzük meg kicsit közelebbről a kínálkozó több mint száz borítékféleséget.

Vannak, akik a nyomtatásra alkalmas borítékokat szeretik, mások etikettet használnak, megint mások megmaradnak a hagyományos módszer, a kézzel történő boríték címzés mellett. Itt vannak aztán egy ideje az ablakos borítékok, amelyekbe az előre megcímzett, kinyomtatott leveleket, számlákat és egyéb küldendőket helyezik. S hogy senkinek se legyen ezzel problémája, természetesen van jobb, illetve bal ablakos boríték többféle méretben és kiszerelésben is.

Közkedveltek manapság az úgynevezett szilikonos borítékok. Ennek a fajtának az a lényege, hogy a lezárásához le kell húzni a boríték fülén lévő ragasztószalagot, majd le kell hajtani a boríték fülét. Rendkívül praktikus megoldás. Persze vannak, akik a hagyományos módszerhez, az öntapadós megoldáshoz ragaszkodnak. Mindkét borítéktípusban számos méretet találunk az Írókéz kínálatában.

Ezen a területen is egyre több a környezetbarát termék, az újrahasznosított papír. Ezeket a zöld termékeket az Írókéz irodaszer webáruházában külön is megjelölik.

Postázni persze nem csak a hagyományos borítékokban elférő levélféleségeket szoktunk, hanem sok egyéb küldendőt is. Ezek csomagolásához különféle tasakokat, egyes esetben dobozokat, hengereket használunk.

A tasakok kiválasztáshoz is először a küldemény méretét kell meghatároznunk. Különös tekintettel a vastagságára. A redős-talpas tasakok alaptípusainak talprésze 40-50 milliméteres, ezekbe tehát ilyen méretű, pontosabban vastagságú nyomtatványt, könyvet vagy más küldendőt tudunk elhelyezni. Vannak ennél vastagabb borítékok is.

 

Ha a küldemény – a természeténél fogva – különösen is védelemre szorul a szállítás alkalmával, vásároljunk légpárnás tasakokat. Ezeknél azonban figyelni kell a külső méret mellett a belső méretekre is, mielőtt döntenénk. A légpárnás tasakok között vannak hagyományos színűek (fehér és barna), de választhatunk egyéb színűeket is, például kéket, pirosat, sárgát.

A különféle borítékok kis és nagy kiszerelésben is beszerezhetőek a webáruházban.

S ahogy fentebb már írtuk, akkor is érdemes felkeresnie az Írókéz oldalát, ha különleges, borítékban vagy tasakban nem elhelyezhető küldeményt szeretne feladni. A csomagoló anyagok között találja meg például a postázó tasakokat, illetve a postázó dobozokat és hengereket.

Ez utóbbiakat inkább különféle csomagok eljuttatásához ajánlják, hiszen a méretük ezt indokolja. Az egyik ilyen terméknél például az állítható magasság sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, ezáltal ideális A4-es méretű emelőkaros mappák, gyűrűs iratrendezők és hasonló méretű tárgyak postázására. Amúgy szintén környezetbarát termék. A postázó hengerek pedig poszterek, röpiratok, rajzok, tervrajzok, reklámanyagok tárolására, postai továbbítására alkalmasak.

Azt se felejtse el, hogy a postán vagy futárral érkező leragasztott küldeményt fel is kell bontani. Ha nem lenne ehhez megfelelő eszköze, válasszon az univerzális kések vagy a levélbontók közül!