Kimegyek egy kicsit friss levegőt szívni… Ugye ismerős a mondat. Valóban jót tesz az embernek, ha időnként feláll a munkaasztaltól, és kimegy a levegőre. Már ahol ezt meg lehet tenni, mert van mondjuk erkélye az emeleti irodának, vagy szerencsésebb esetben udvar is tartozik a munkahelyhez. De hogyan szívjanak friss levegőt, akik mindezeket kénytelenek nélkülözni?

 

 

A tiszta, friss levegőhöz az irodában ma már szerencsére nem csak az ablakok kinyitásával lehet hozzájutni, hanem irodai légtisztító készülékek segítségével is. Ilyen készülékeket is talál az Írókéz irodaszer webáruházban.

 

Az egy légtérben több (sok) ember által használt, pontosabban elhasznált levegővel két fő probléma van. Az egyik, hogy sok benne a szennyező anyag, mint például a poratka, a pollen, de számos gombaspóra és baktérium is kellemetlenül érintheti a levegő használóját, különösen azokat, akik érzékenyek az allergén anyagokra. A másik probléma, hogy nem megfelelő a levegő páratartalma.

 

Légtisztító vásárlás az irodába - Írókéz irodaszer webáruház

 

Szerencsére mindkettőre van megoldás. Érdemes felszerelni az irodákat – különösen az olyanokat, ahol az ott dolgozókon kívül sok „idegen” is megfordul – légtisztító készülékekkel. A nagyobb irodaszer gyártók, mint például a Fellowes, erre is gondoltak, amikor megalkották ezeket a berendezéseket.

 

Egy közepesnek tekinthető Fellowes légtisztító készülék általában négy fokozatú tisztítási rendszerrel üzemel. Működés közben kiszűri és eltávolítja a levegőben terjedő 0,3 mikronos szennyező anyagok 99,97 százalékát, a pollent és más allergén anyagokat, a poratkákat, a gomba spórákat, a háziállatok szőrét és a cigaretta füstöt is – bár ez utóbbi egy ideje szerencsére már nem szennyezheti az irodák levegőjét. A beépített „AeraSafe Antimicrobial Treatment˝ védelmet nyújt a szagok által megnövekedő baktériumokkal szemben, valamint a „True HEPA” filter segítségével a penész és a gombák ellen. Az ˝AeraSmart˝ szenzor figyeli a levegő minőségét, és automatikusan beállítja a ventilátor sebességét a levegő tisztán tartása érdekében. A készüléken lévő kék, borostyán és piros lámpák jelzik a levegő tisztaságát. Az ˝Aera + Mode˝ 35 százalékkal növeli a levegő áramlását, hogy eltávolítsa az allergén anyagokat a levegőből. A ˝Filter Change˝ kijelző pedig figyelmeztet, ha a filtert cserélni szükséges.

 

Ez a közepesnek mondott készülék 18 négyzetméteres irodába ajánlott.

 

Ennél persze vannak kisebb és nagyobb légtisztítók is a különféle irodaméreteknek megfelelően. Egyik se foglal nagy helyet, a tágasabb irodába való is mindössze 60 x 40 x 12 centiméteres. A kínálatban természetesen a készülékekkel kompatibilis különféle filterek is megtalálhatók. Ne feledkezzünk meg a filterek cseréjéről!

 

Légtisztító az irodába - Írókéz irodaszer webáruház

 

Fontos az irodai levegő egyenletes páratartalmának megőrzése, más esetben a párátlanítás is. Ezt egy újdonsággal teszi lehetővé az Írókéz irodaszer webáruház. A Henkel páramentesítő készüléke segít a helyiségekben az optimális páratartalom elérésében. Működéséhez nincs szükség elektromos áramra.

 

Segíthetnek a levegő minőségének javításában a ventilátorok is.

 

A Taurus asztali ventilátorai igazán halkan frissítik a levegőt, védőrácsuk levehető, így könnyen tisztíthatók, a propeller rész dőlésszöge pedig kényelmesen állítható.

 

Vessünk még egy pillantást a Solac gyártmányára, amely hűt és fűt is. Két sebességi fokozattal plusz ventilátor funkcióval szerelték fel, a készülék felülről áramoltatja át a levegőt, így kevesebb por kerül bele.

 

Ha mindezek használata közben se érzi a friss levegő illatát, nézzen körül a webáruházunk légfrissítőket és levegőillatosítókat felsorakoztató kínálatában is!