Úgy tűnik, még nem járt le a jegyzetfüzetek és a kézírás ideje. Csupán átalakul a használatuk. Az Evernote úttörő ezen a téren, mármint a jegyzetkészítés digitális formáját illetően. Ezért nem is meglepő: a nagy jegyzetfüzet és írószergyártókkal közösen meg is teremtették annak a módját, hogy összekapcsolható legyen a kézzel írt jegyzet és az egyre inkább digitalizálódó életmód.

 

 

Az elv annyi, hogy az ötleteket, a jegyzeteinket, a határidőket ugyanúgy a jegyzetfüzetünkbe írjuk. Viszont az Evernote alkalmazásával egy pillanat alatt digitalizálhatjuk, ezáltal megoszthatjuk, archiválhatjuk azokat. És még könnyedén vissza is kereshetjük. Egyszóval digitálisan szervezhetjük az életünket akkor is, ha mi a kézírás részesítjük előnyben.

 

És még egy plusz funkció

 

Az Evernote app lehetőséget teremet arra, hogy a gyorsan lejegyzett teendők, ötletek is biztonságos helyre kerüljenek a digitális jegyzeteink között. Ráadásul úgy, hogy mi még digitálisan ki is egészíthetjük a jegyzetet. És még ilyenkor is használhatjuk a kézírást. Ehhez csak egy erre alkalmas táblagépen, érintőképernyős mobiltelefonon is használható tollra van szükség. Mondjuk az Adonit Jot Script-je ilyen és a STABILO SmartBall-ja is hasonlóra képes.

 

iroda jegyzetelés

 

Ez utóbbi tollnak az egyik felével a telefonunkon, az érintőképernyős eszközünkön írogathatunk, böngészhetünk, míg a másik oldalával hagyományos módon írhatunk mondjuk a jegyzetfüzetünkbe. Teljesen smart, ahogy mostanában mondjuk. Valójában minden jegyzeteléshez kapcsolódó igényt kielégít, legyen szó digitális vagy offline írásról.

 

De térjünk vissza az Evernot smart notebookjához

 

Ezek a Moleskine jegyzetfüzetek úgy lettek kialakítva, hogy ha az Evernote kamerájával rögzítjük az oldalakat, akkor garantáltan tiszta és éles képet kapunk (a vonalak, a háttér és a méret miatt). Bevezettek továbbá egy intelligens címkézési lehetőséget is. Ezeket a jegyzetfüzethez kapható matricákat a kézzel írt jegyzetek mellé ragaszthatjuk. Ennek az az értelme, hogy a matricázást követően beolvasott jegyzetek digitális formában kereshetővé válnak az Evernote alkalmazásban, ugyanis ezeket már felismeri az applikáció. Vagyis könnyedén elővarázsolhatunk egy korábban digitalizált régi, kézzel írt ötletet is. Bár ebben a beolvasáskor megadott kulcsszavak is segítenek.

 

Látszik tehát, hogy mi a jövő. A hagyományos jegyzetelés nem szorul háttérbe, inkább átalakul, ahogy írtuk. Sőt, az említett eszközökkel még menő is lesz.

 

Ha Ön is így látja a kézírás jövőjét, Moleskine jegyzetfüzeteket és STABILO SmartBall tollat az Írókéz irodaszer webáruházunkban is talál, de ugyanezek a szombathelyi boltunk kínálatában is szerepelnek.

 

Az Evernote alkalmazás pedig itt tölthető le!