Az irodában rendnek kell lennie. A munka csak akkor lesz igazán produktív, ha az asztalon mindennek megvan a maga helye. Fontos, hogy csak azok a dolgok legyenek az asztalon, amiket használunk. A többit tegyük elérhető közelségbe. Ha megszabadultunk a felesleges papíroktól, jegyzetektől és a ritkán használt irodaszereket is eltettük az útból, alakítsunk ki egy munkazónát az asztalon.

 

A világ nagy sporteseményei mindig megihletik a gyártókat, különösen is a különféle ajándéktárgyak készítőit. Így volt ez a labdarúgó Európa-bajnokság előtt és alatt, és hasonló folyamatnak lehetünk tanúi a riói olimpia kapcsán is. Ilyenkor lehet hatni a hazafiúi érzelmekre is, így könnyebben elcsábul az ember egy-egy ajándék vagy használati tárgy megvételekor.

 

Egyre több digitális eszközt használunk, ennek ellenére mégsem csökken a munkahelyen használt irodaszerek száma. Tűzőgépek, lyukasztók, asztali szervezők, noteszek, irattálcák, szövegkiemelők, ollók... sorolhatnánk, mennyi mindenre van szükség az irodában. És úgy tűnik, ez egy darabig még így is lesz. Amíg papírt használunk, addig számos más irodaszerre, irodai kellékre is szükségünk lesz.  

 

A munka sokszor stresszel jár. Ha pedig rendetlenség van az irodai asztalon, az csak ront a helyzeten. Bosszantó, ha nem találunk valamit, és a keresgéléssel megy el az időnk. Nem árt ezért megfelelő írószer és irodaszer tartókat rendszeresíteni. De lehet, hogy ha odafigyelünk a Feng Shui-ra is, még sikeresebbek leszünk a munkánkban, és a stresszes helyzetek is elkerülnek minket. Ha Ön is nyitott az ilyen típusú megközelítésekre, ezt a bejegyzést érdemes elolvasnia.

 

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindenre alkalmas egy jegyzetfüzet. És nem csak az üzleti életben, hanem a mindennapok során is nagy hasznát vehetjük. Mire is gondolunk pontosan?

 

Még hogy nem márka alapján választ különféle számítástechnikai eszközöket az emberek többsége? Akár elfogadjuk a márkavonzalmat, illetve a márkahűséget, mint inspiráló erőt, akár nem, tény, hogy a legtöbben először a gyártót nézik meg, azután veszik csak sorra az amúgy nem elhanyagolható jellemzőket. Nem véletlen, hogy időnként különféle gyártói listák jelennek meg egyes termékek összehasonlíthatósága érdekében. És ezeket érdemes átböngészni.

 

Ha rendszeresen nyomtatunk, különösen sokat számít, hogy mennyibe kerül egy oldal kinyomtatása. De talán azokra a praktikákra is nyitottabbak vagyunk ilyenkor, amik garantáltan segítenek csökkenteni a festékfelhasználást. Mi most ilyeneket mutatunk.

 

Rendezze szisztematikusan az irodai dokumentumokat! Ha kialakít egy állandó rendszert, sok időt spórolhat, és sokkal hatékonyabb lesz a munka is. Ha még nem alkotott saját archiválási módszert, most mutatunk egyet, ami szerintünk beválhat.

 

Milyen eszközöket vigyünk magunkkal egy konferenciára? Olyanokat, amiket egy konferencia mappában el lehet helyezni. De mi kerüljön a konferencia mappába? Mutatjuk.

 

Sokszor írtuk már, hogy az újragyártott festékpatron, nyomtató toner sokkal gazdaságosabb megoldás, mintha eredeti kellékanyagot vásárolnánk. Mégis többen tartanak attól, hogy nem kapnak minőséget a pénzükért, ha újragyártott tonert vásárolnak. És az is felmerül, hogy az újragyártott toner tönkre is teheti a nyomtatót. Ilyen áron pedig nem akarnak spórolni. Vagyis inkább nem kockáztatnak. Szerintünk viszont nem kell félni, legalábbis akkor biztosan nem, ha megbízható gyártótól vásárolunk. Ám azért, hogy teljesen eloszlassuk a kétségeket, most megmutatjuk azt is, hogyan készül egy újragyártott toner vagy nyomtató festékpatron. Ezt elolvasva bizonyára Ön is belátja, hogy nincs mitől tartania.

 

Ön is rendszeresen jár előadásokra, prezentációkra? Szeretné, ha pontosan visszaidézhetné az ott elhangzottakat? Nincs ideje munkaidőben lediktálni az üzleti leveleit, inkább otthon mondaná tollba a szöveget, amikor van egy kis ideje? Netán gyakran jár koncertre és arra vágyik, hogy később újra átélhesse a zenei élményt? Akkor Önnek egy professzionális diktafonra van szüksége.