Ugye Ön is hallotta már a fényképezésre használni a megörökít kifejezést. A magyar nyelv rendkívül kifejező, példa erre ez a szó is, hiszen azt sugallja, hogy a fényképezéssel lényegében megmentettünk a jövő számára egy megismételhetetlen pillanatot. Ilyen értelemben a laminálás a megörökítés továbbörökítése. Hogy is van ez?

 

Ha kevesebbet nyomtatunk és mondjuk újragyártott tonert választunk, már sokat tettünk a környezetünkért. De az is számít, hogy milyen irodaszereket vásárolunk. Manapság ugyanis léteznek részben és teljesen újrahasznosított anyagból készülő irodaszerek. És olyanok is, amik maguk is újrahasznósíthatók. De mielőtt ezeket sorra vennénk, emeljük ki, hogy a nyomtatási stratégiánk megváltoztatásával is sokkal környezettudatosabbakká válhatunk.

 

Sokan azzal hárítják el a táblagép vásárlást, hogy felesleges ilyen készülékre költeni, hiszen ha van okostelefonja és laptopja, a kettővel lényegében minden olyan infokommunikációs műveletet el tud végezni, amire a tablet képes. Fordítva ugyanez nem lehetséges, a táblagép nem helyettesíti az okostelefont és a laptopot. Lehet, hogy hamarosan megdől ez az állítás?

 

Sok irodában a szekrények elhelyezése okozza az egyik legnagyobb problémát. Különösen ott, ahol viszonylag nagyok az ablakok, és radiátorok is akadályozzák a helyiség esztétikus és praktikus berendezését. Önnek is vannak ilyen gondjai? Talán segíthetünk.

Az már nem számít újdonságnak, hogy ha valaki érintőképernyős telefonon vagy tableten dolgozik - mondjuk egy kávézóban. És mivel a mobil munkavégzés mára általános dologgá vált, ezért az se meglepő, hogy egyre többen használnak érintőtollat a munkájukhoz. De miért van erre szükség, ha amúgy is ott az ujjunk, amivel eddig is elboldogultunk?

 

Ha nem apróznánk el a beszerzést a boltban, általában nagyobb kiszerelésben vásárolunk. Ezt két okból tesszük. Egyrészt mert olcsóbb, másrészt később fogy el az adott termék, és így ritkábban kell foglalkoznunk a beszerzéssel. Egyes cégek hasonló megfontolásból az irodaszereket is így szerzik be. Amiket a felhasználásig az irodaszer raktárukban tárolnak. De mit kérnek legtöbbször nagyobb mennyiségben és ezek közül melyek olcsóbbak csomagban?

 

Ha Ön is keresgélt már a piacon fellelhető digitális hang- és képrögzítő készülékek között, biztosan találkozott az Olympus márkanévvel. A név mögött egy csaknem száz éves japán gyártóóriás húzódik meg, amely nem csak a fentebb említett termékekkel, hanem világszerte használt orvosi berendezésekkel is büszkélkedhet.

Ki emlékszik már azokra a kézi tűzőgépekre és lyukasztókra, amiknek a használatához néhány papírlap esetében is igen komoly fizikai erőkifejtésre volt szükség? Pedig nem is olyan régen még rendszeresen előfordult az irodában – főleg a lyukasztásos műveleteknél -, hogy a hölgyek a közelben tartózkodó férfi kollégáktól kértek segítséget, mert egyedül nem boldogultak. De ez már a múlt.

 

Vannak olyan irodaszerek, amelyekre a vállalkozás méretétől függetlenül szükség van. Legfeljebb a mennyiség lehet változó. De az tény, hogy a most összegyűjtött irodaszerek nélkül nehezen megy mindennapi munka. Legyen bármilyen profilú is a cég, ahol dolgozunk.

 

Ön szerint mennyi irodaszerre van szükség ahhoz, hogy egy szerződést archiváljunk? Még a legegyszerűbb módszerhez is legalább ötféle irodai eszköz kell. És még semmit nem tettünk bonyolultan. Nézzük, melyek ezek az irodaszerek!

 

El tud képzelni olyan irodát, ahol az egyik sarokban munka közben rúdtáncolnak a dolgozók? Vagy olyat, ahol bordásfalon egyenesítik ki az ülőmunkától meggörbült tagjaikat? Akár el tudja képzelni, akár nem, van ilyen. Egyelőre persze nem sok. Sokkal több kellene.