Megnéztük, hogy mennyit spórolhatunk akkor, ha tudatosan választunk betűtípust a nyomtatáshoz. Mutatunk egy-két alternatívát. De más tippet is adunk a környezetbarátabb és olcsóbb nyomtatáshoz.

 

Kevesen szeretnek létrára állni, létrán egyensúlyozni. Nem is egyszerű mutatvány ez, még akkor se, ha úgy gondoljuk, kellően biztonságos a létránk. Ha pedig bizonytalanok vagyunk magunkban és a létránkban is, inkább ne próbálkozzunk. Hagyjuk másra ezt a feladatot!

 

Persze nem mindenki teheti meg, hogy várja a „megmentőt”, aki szívesen felmegy a létrára és leveszi a polcról az éppen szükséges könyvet vagy dossziét. Ezért aztán nem marad más választás: válasszuk ki a lehető legbiztonságosabb létrát vagy fellépőt, ami némi bátorságot is ad az embernek. Magyarul: amiben megbízunk.

 

Igaz, egyre kevesebbet írunk kézzel, de az a kevés is nagyon sokat el tud elárulni a személyiségünkről. Mutatjuk, mi mire utal.

 

Utángyártott tonert vásárolni jó választás. És, hogy miért, ezt röviden össze is foglaljuk.

 

A Leitz márkától már megszokhattuk, hogy mindig valami innovatív, trendi dolgot alkotnak. Nagy hangsúlyt kap ezeknél a termékeknél az elegancia és a praktikum. Különösen igaz ez a Pro Presenter Stylus Pen névre keresztelt tollukra is. Ami igazából nem is egy toll, pontosabban nem csak egy toll, hanem egy nagyon is sokoldalú eszköz, ami nagy segítséget nyújthat az üzletemberek mindennapi teendőinek elvégzésében.

 

2017 már nincs is olyan messze. Pár hónap és már szükség is lesz az új naptárakra. Sőt, elképzelhető, hogy már most be kell írni a jövő évben esedékes valamilyen üzleti vagy családi programot. Nem árt tehát kicsit előre gondolkodni, és időben beszerezni a 2017-es naptárat.

 

Ha attól félünk, hogy valami kimarad a feladatok közül, jegyezzük le azokat. És írjuk le azt is, ha valami jó ötlet jutott eszünkbe, amit később dolgoznánk ki.

Régen, ha adattárolásról volt szó, többnyire a hagyományos archiválás jöhetett csak számításba. Ma viszont a papír alapú megoldások mellett jó pár egyéb, főként digitális lehetőség is kínálkozik a dokumentumok tárolásra. De tudjuk-e, hogy ezek közül melyek a legbiztonságosabbak? És azt, hogyan célszerű archiválni, ha azt szeretnénk, hogy a munka a lehető leggördülékenyebben menjen? Mutatjuk.

 

Egy, az ülőmunka káros hatásait vizsgáló felmérésből kiderült, hogy a vártnál nagyobb egészségügyi kockázatnak vannak kitéve az irodai dolgozók. Ha nem figyelnek oda a helyes testtartásra és nem mozognak időközönként eleget, komoly problémák alakulhatnak ki náluk. És nem csak mozgásszervi betegségek.

 

Hallott már az Amerikából elindult és az utóbbi években az európai országokban is egyre terjedő BYOD-programról? Nem? Pedig a magyarországi cégek mintegy negyede számára már nem ismeretlen ez a mozaikszó, ami angolul így hangzik: „Bring your own device!”. A magyar megfelelője pedig: „Használd a saját eszközödet!” Mit is jelent ez?

 

Bosszankodott már egészen apró dolgok hiánya miatt? Például amikor a reggeli kapkodásban elszakadt a cipőfűzője, és nem volt otthon tartalék. Vagy este kifogyott a fogkrém, és reggel csak állt tanácstalanul a tükör előtt. Esetleg hiába próbálta felhúzni az ernyőjét, a tartószerkezete összeomlott, az eső pedig szakadt…Ezek otthoni példák, de az irodából is hozhatunk hasonlókat olyan esetekre, amikor bosszúsággal kezdtük a napot, mert egy méreteiben kis dolog nagyon-nagyon hiányzott.