Egyáltalán nem bonyolult “szabályokról” van szó. Viszont ha ezekre nem figyelünk oda, nem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz a nyomtatás, ugyanakkor kidobott pénz lesz a papírvásárlásra fordított összeg.

 

Összeállítottunk egy listát, ami alapján Ön is könnyen beszerezheti az irodai munkához szükséges legfontosabb irodaszereket. Nézze végig a felsoroltakat a vásárlás előtt, és biztosan nem marad ki semmi.

A dolgozók 96 százaléka gondolja úgy, hogy a kellemes munkahelyi környezet közvetlen hatással van a produktivitására. Mégis kevesen látják be: a helyes testtartáshoz szükségesek az ergonomikus irodai berendezések.

 

Úgy tartják: a porcelán örök divat. Ön is így gondolja? De miért mondhatjuk ezt? Talán azért, mert a porcelánt a kerámiaipar legnemesebb anyagának tekinthetjük évszázadok óta. Kínában már a 14. századtól kezdve készítettek porcelánból különféle használati és dísztárgyakat. A porcelánedények ma is értéket képviselnek, akik ilyeneket használnak, azok jó benyomást keltenek magukról. És nem csak otthon, hanem a munkahelyen, az irodában is.

 

Sokan gyanútlanul tesszük a dolgunkat az irodában. Nem is gondolunk arra, hogy egy rossz helyen lévő monitor, egy kicsit sem ergonomikus szék milyen egészségügyi problémát válthat ki nálunk. Nem biztos, hogy a tünetek azonnal jelentkeznek, talán évek múltán derül csak ki, hogy valami nem volt rendben.

 

Miért nyomtassuk színesben a marketing anyagainkat, és milyen betűtípusok domináljanak a hirdetéseinkben? Lényeges dolgok ezek. Nézze meg, hogyan hatnak a színek és a betűtípusok a pszichénkre!

 

Ön is megnézi az írószerek márkáját, mielőtt vásárol? Vagy csak az autóknál érvényes az úgynevezett márkahűség? Akár igennel, akár nemmel válaszol a kérdésekre, arról nyilván nem kell különösebben győzködni, hogy a piacon régóta jelen lévő gyártók, illetve márkák azért könnyebben vonzzák a vásárlókat, mint az alig ismertek. Talán mert megbízhatóbbak, éppen a hosszú múlt és az abból fakadó sok-sok tapasztalat miatt.

Ilyen a Kores is.

 

Projektor használata nélkül manapság már alig elképzelhető a munkahelyi vagy az üzleti prezentáció – ebben ugye egyetértünk. S mivel a gyártók szinte hónapról hónapra egyre korszerűbb készülékeket dobnak piacra, nem könnyű a választás a különböző projektorok között. Indokolt tehát a kérdés: mi alapján válasszunk készüléket?

Vajon lehetséges a teljesen papírmentes iroda? Nem valószínű, de ettől függetlenül egyre több vállalkozás törekszik arra, hogy csökkentse a mindennapi munka során felhasznált papír mennyiségét. Ezt igazolják a Xerox kutatásának eredményei is. A felmérés szerint a válaszadó vállalkozások 80 százaléka elbúcsúzna a papírhasználattól.

 

Összegyűjtöttük néhány tippet és mutatjuk a legfontosabb eszközöket, kellékeket, amikre céges csomagok küldésekor szükségünk lehet. Most talán különösen is aktuális ez a bejegyzés, hiszen ilyenkor, karácsony közeledtével jelentősen megnő a postára adott csomagok száma. Ezzel együtt több küldemény keveredik el vagy sérül meg, ami rendszerint annak köszönhető, hogy a csomagoláskor nem vagyunk eléggé körültekintőek.

Egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak azok az időszakok, amikor nem elég az irodában a természetes fény, azaz villanyt kell kapcsolnunk ahhoz, hogy megfelelő fényviszonyok mellett végezhessük a munkánkat. Sokan nem is igazán érzik jól magukat, ha nincs teljesen kivilágítva az iroda. Mások megelégednének azzal, ha csak az íróasztaluk lámpája világít. Ez akár konfliktus forrása is lehet az irodában.